Inkomensgarantie ouderen

De inkomensgarantie voor ouderen (IGO) vervangt het vroegere gewaarborgd inkomen voor bejaarden. Dit is een minimum inkomensgarantie voor personen met een laag pensioen of geen tewerkstelling kunnen bewijzen en die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben.


Voorwaarden

De vereiste leeftijd om dit voordeel te bekomen is gelijk voor mannen en vrouwen en kan niet bekomen worden voor het bereiken van je 65ste verjaardag. Bij toekenning houdt men rekening met uw bestaansmiddelen, onroerende + roerende goederen, én met deze van de samenwonende personen. De kinderen worden niet als samenwonend beschouwd, evenmin het verblijf in een rusthuis.


Kosten

Gratis

Bijzonderheden

Identiteitskaart

Aanvraag

Wanneer je op 65 jaar met rustpensioen gaat zal het IGO automatisch worden onderzocht. Wanneer je voor je 65ste jaar een rustpensioen hebt of wanneer je pensioentoestand zodanig is gewijzigd na je 65ste verjaardag of je geen enkele tewerkstelling in België kan bewijzen, moet je je aanbieden bij onze gemeentelijke pensioendienst, administratief centrum, gelijkvloers. De aanvraag is geen verplichting tot het nemen van het pensioen.


Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons