Nieuws

 • Brugdagen, feestdagen en sluitingsdagen 2019

  Hier vind je een overzicht van de Brugdagen, feestdagen en sluitingsdagen 2019.

 • De gemeente Maasmechelen verkoopt projectzones

  De gemeente Maasmechelen zet continu in op het ontwikkelen van nieuwe gebieden waar erfgoed, toerisme en wonen aantrekkelijk zijn. Momenteel verkoopt ze het voormalig Regiegebouw in de Tuinwijk van Eisden dat herbestemd dient te worden. Dit karaktervolle gebouw staat symbool voor het rijke mijnverleden van Eisden en ademt een unieke sfeer. Aansluitend op het plein van de mijnkathedraal is het tevens het gebouw dat de overgang zal maken tussen de historische bebouwing van de Tuinwijk en het plein, en de aansluitende nog te ontwikkelen gebieden voor het nieuwe duurzame wonen voor de toekomst.
  De gemeente zet daarenboven in op het ontwikkelen en revitaliseren van verlaten sites en gebouwen. De gemeente verkoopt momenteel een gebouw in Eisden (voormalig postkantoor) op het schakelpunt tussen de Pauwengraaf en de Tuinwijk.

 • De gemeente verkoopt 9 gemeentelijke bouwkavels in Uikhoven

  Ben je op zoek naar een stuk bouwgrond om je eigen droomhuis op te bouwen? De gemeente Maasmechelen start met de verkoop van 9 gemeentelijke bouwkavels in Uikhoven. De kavels hebben een oppervlakte van 3a 81ca tot 6a 57ca. De verkoopprijzen variëren van € 62.865 tot € 108.405.
  Deze nieuwe verkaveling heeft heel wat troeven: rustig wonen in een landelijke omgeving, beperkt aantal woningen, goede ontsluiting, vlak bij het dorpscentrum van Uikhoven.
  Inschrijven kan vanaf maandag 12 november 2018 om 09u00 via mail aan de deurwaarder. Kandidaat-kopers worden in volgorde van kandidaatstelling door de deurwaarder uitgenodigd.
  Meer info: klik verder.

 • Gemeentelijke diensten gesloten op 15 november

  Donderdag 15 november zijn de gemeentelijke diensten gesloten n.a.v. de Dag van de Dynastie. De toeristische dienst is wel geopend.

 • Gratis lezing: wat betekent het om in armoede te leven?

  Woensdag 14 november ’18 – 20.30 uur - cultuurcentrum

  Hoe leef je als gezin met een krap budget? Wat betekent het om altijd tellend door de supermarkt te lopen? Een doktersbezoek te moeten uitstellen? Honderd keer neen te moeten zeggen tegen je kind? Geen internet te hebben? Altijd maar afhankelijk te zijn van anderen?

  Anneleen Stollman en Wendy Valijs namen deel aan een inleefweek armoede. Ze ondervonden dat armoede niet alleen je portemonnee, maar ook je gedachten beïnvloedt. Gegrepen door deze ervaring, zochten ze mensen op die in armoede leven en luisterden ze naar hun verhaal en schreven dit neer in het boek ‘Over het leven’. In dit boek ontmoet je Rik, Rachid, Anna, Cindy, Robert, Danny, Nathalja en Ingrid.

  Alle lezingen en workshops zijn gratis. Vooraf inschrijven via https://maasmechelen.kwandoo.com
  Wens je op de hoogte te blijven van het programma? Mail naar huisvanhetkind@maasmechelen.be met vermelding ‘inschrijving mailinglijst’.

 • Bladafval gratis naar het recyclagepark

  Tijdens de periode van 1 november ‘18 tot en met 31 januari ‘19 kan je met het bladafval van laanbomen gratis terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

  Tip
  Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor je plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

 • Winteruurregeling op het recyclagepark

  Vanaf dinsdag 30 oktober ‘18 gaat de winteruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 30 maart 2018 kan je terecht op het recyclagepark:
  Maandag Gesloten Gesloten
  Dinsdag 9.00 tot 12.30 uur 13.00 tot 16.00 uur
  Woensdag 9.00 tot 12.30 uur 13.00 tot 16.00 uur
  Donderdag 9.00 tot 12.30 uur 13.00 tot 17.00 uur
  Vrijdag 9.00 tot 12.30 uur 13.00 tot 16.00 uur
  Zaterdag 9.00 tot 12.30 uur 13.00 tot 16.00 uur

  Meer info: Limburg.net - 0800 90 720 - info@limburg.net

 • Bladafval gratis naar het recyclagepark

  Tijdens de periode van 1 november ‘18 tot en met 31 januari ‘19 kan je met het bladafval van laanbomen gratis terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.
  Tip
  Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor je plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

 • Veerponten winterregeling

  Het autoveer van Meeswijk-Berg is heel het jaar open. In de winter dagelijks van 07.00 uur tot 21.30 uur).
  De fiets- en voetveren van Ophoven/Ohé en Laak, Rotem/Grevenbicht en Uikhoven/Geule aan de Maas varen niet tijdens de wintermaanden: deze zijn gesloten vanaf november ’18.

 • Seniorendag op maandag 19 november 2018

  Op maandag 19 november 2018 om 14.00 uur organiseert de Maasmechelse seniorenadviesraad haar jaarlijkse seniorendag in het cultuurcentrum. De namiddag wordt opgevrolijkt door Jos Roofthooft. Tussendoor is er tijd voor een kopje koffie en een gebakje. Toegangskaarten kosten 3 euro en zijn te koop in Dienstencentrum De Bolster (Kastanjelaan 61), het Projectencentrum (Oude Baan 207) en bij de leden van de seniorenadviesraad. Ook dit jaar voorziet de seniorenadviesraad gratis busvervoer.

  BUSROUTE 1
  UIKHOVEN – CULTUURCENTRUM
  12.15 uur: Vertrek Pastoor Goossenslaan 4
  Uikhoven kerk
  12.20 uur: Kapel Uikhoven - Langeweidestraat 12-14
  Boorsem kerk
  12.25 uur: Kantoor Crelan bank – Spekstraat 2
  Fietsenwinkel Van Wijngaerden
  12.30 uur: Kapel Opgrimbie – Kerkstraat 56
  12.35 uur: Sint-Christoffelkerk Opgrimbie
  12.40 uur: Kapel Opbrimbie – Oude Baan 527
  12.45 uur: Sint-Pieterskerk Proosterbos – t.h.v. bushaltes
  12.50 uur: Prik & Tik Zandstraat 121
  12.55 uur: De Giek Ter Engelen – t.h.v. bushalte
  13.00 uur: Concordia achterzijde – Tussenstraat
  13.05 uur: Bloemen Leliveld – Herderstraat 18
  13.15 uur: aankomst cultuurcentrum


  BUSROUTE 2
  KOTEM - CULTUURCENTRUM
  12.15 uur: Vertrek Sint-Philomenakerk Kotem
  12.16 uur: Pondarosa Kotem
  12.20 uur: Dekenale kerk Maasmechelen
  12.25 uur: Carrefour – Heirstraat 210
  12.30 uur: Sint-Remigiuskerk Vucht
  12.33 uur: Kruispunt Eisdenweg – Leuterweg
  12.35 uur: Leut kerkplein
  12.40 uur: Meeswijk kerkplein
  12.42 uur: Meeswijk molen
  12.45 uur: Tegelhandel Schepers – Rijksweg 38
  12.50 uur: Eisden-dorp kerkplein
  13.00 uur: aankomst cultuurcentrum

  Meer info?
  Dienst Samenleven - Oude Baan 207 (Projectencentrum)
  T 089 76 98 81 - samenleven@maasmechelen.be

 • Wandelen langs bunkers en loopgraven

  De begeleide wandeling ‘Langs bunkers en loopgraven’ is een vaste waarde in het aanbod. In 1916 werd de heide tussen As en Maasmechelen gebruikt als oefenterrein voor het Duitse leger. Duitse soldaten leerden hier schieten met een mortier en bouwden een netwerk van loopgraven en bunkers.
  Nieuw is dat je deze wandeling nu ook op eigen houtje kan doen én beleven, dankzij een APP voor je smartphone. Een interactieve app vertelt het verhaal achter het oefenterrein en de impact op het dagelijkse leven van de lokale bevolking.
  Zaterdag 10 november om krijg je de unieke gelegenheid om deze app voor de eerste keer uit te proberen onder begeleiding van een Ranger. De namiddag wordt feestelijk afgesloten met het planten van een vredesboom.

  Wanneer? Za 10 nov ’18 om 13.30 uur (voorstelling app) – 14.00 uur vertrek wandeling
  Waar? Toegangspoort Mechelse Heide
  Inschrijven via erfgoed@maasmechelen.be
  Meer info: www.nationaalpark.be

 • Werken over de grenzen heen?

  Maasmechelen telt heel wat grensarbeiders: inwoners die in Nederland of Duitsland werken of andersom, werknemers uit buurlanden die bij ons tewerkgesteld zijn.
  Al deze burgers, werknemers, werkgevers, werkzoekenden kunnen met al hun vragen omtrent grensarbeid en regionale tewerkstelling terecht bij het GrensInfoPunt (GIP). Een team van onafhankelijke adviseurs staat klaar voor een professionele begeleiding en advisering.
  Meer info: www.grensinfopunt.eu of na afspraak via werkwinkel Maasmechelen (www.vdab.be/internationaal)

 • Schenk een boek

  Maasmechelen doet mee aan de actie ‘Schenk een boek’. Deze actie zamelt boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar in om ze naderhand te schenken aan kansarme kinderen.
  Geef je kinderboeken een tweede leven en breng ze in de loop van november naar De Kringwinkel. Zij staan in voor de inzameling van de boeken. Huis van het Kind zal naderhand instaan voor de verdeling.
  Er kan niet genoeg worden benadrukt hoe belangrijk lezen is voor jonge kinderen. Dankzij de actie ‘Schenk een Boek’ krijgen alle kinderen de kans om zich thuis te verliezen in een prachtig verhaal of om samen te lezen met hun ouders.

  Meer info: dienst onderwijs – T 089 769 884 – onderwijs@maasmechelen.be

 • Preventie dankzij de actie "1 dag niet"

  Wat kan je zelf doen om een inbraak te voorkomen? Wat kan je doen om in een noodsituatie zo snel mogelijk verwittigd te worden door de overheid? Wat kan je doen om de noodcentrales de mogelijkheid te geven om je makkelijker terug te vinden?

  Veel, zo weten preventiespecialisten. Daarom vond in de week van 22 tot 26 oktober 2018 een nationale actie tegen woninginbraken: '1 dag niet' plaats. De campagne wil burgers bewust maken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraken.

  In Maasmechelen brachten we deze week verschillende preventie- en veiligheidsinitiatieven onder de aandacht brengen. We sluiten af met een infostand op de zaterdagmarkt van zaterdag 27 oktober.

  Samen met de politie Lanaken-Maasmechelen en Brandweerzone Oost-Limburg zal een infostand opgesteld worden op de wekelijkse markt op zaterdag 27 oktober.

  Op de infostand zal presenteren politie Lanaken-Maasmechelen de Brandweerzone Oost-Limburg:
  • Informatie WhatsApp Buurtpreventie
  • Informatie Be-Alert
  • Informatie APP112
  • Inbraakpreventie (adviseur) politie
  • Gratis fietsgraveren
  • Brandpreventie
  o Rookmelders
  o Sticker huisdieren

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons