Nieuws

 • 7/7 welkom in Connecterra!

  Het wandelgebied Connecterra (toegang Zetellaan 54) is voortaan elke dag geopend!
  - van april tot september: van 10.00u tot 18.00u
  - van oktober tot maart: van 10.00u tot 17.00u

 • Informatieblad Maasmechelen vernieuwd cover

  Sinds het einde van de jaren '70 informeren we jullie onder andere via het infoblad over het reilen en zeilen van onze mooie gemeente. Vandaag stellen we jullie het totaal vernieuwde infoblad voor! Een hele evolutie! :-) We hopen alvast dat het jullie bevalt!

 • Theatervoorstelling over faalangst bij jongeren

  In onze huidige prestatiemaatschappij hebben jongeren vaak al te kampen met stress en faalangst.
  In IKANDANI kruipen Karin Jacobs en Vera Puts in de huid van twee wetenschappers: Dr. Janssens
  (dr. in de faalangstkunde) en Dr. Peeters (dr. in de stressologie). Aan de hand van sketches, muziek, …. geven zij een antwoord op vragen zoals:

  • Wat is faalangst? Hoe herken je de symptomen?
  • Wanneer is stress gezond en wanneer kan het prestaties negatief beïnvloeden?
  • Hoe kan je je angst om te falen, te mislukken verminderen?
  • Is mislukken wel zo erg?
  • Wat is een black-out? Hoe ga je om met examenvrees?
  • Wat als ‘goed’ niet goed genoeg is?
  • Waar kan je hulp zoeken als je er alleen niet meer uit geraakt?

  IKANDANI gaat over onze prestatiemaatschappij, over stresskonijnen en angsthazen, over
  emotionele dipjes, over uitstelgedrag, over losers en winners... BV’s getuigen via filmpjes
  over hun angst voor een optreden of voor een wedstrijd en vertellen hoe ze omgaan met verlies!

  Dr. Janssens en Dr. Peeters geven in deze lichtvoetige voorstelling tips en interactieve
  oefeningen om in de toekomst meer ontspannen en gezonder door de ratrace van het leven
  te gaan.

  Deze voorstelling is zowel geschikt voor jongeren als voor ouders, begeleiders, leerkrachten,….

  Wanneer? Zondag 13 maart 2017 – 20.00 uur
  Waar? Schouwburg – cultuurcentrum
  Prijs? € 6 / persoon

  Inschrijven via https://maasmechelen.kwandoo.com of huisvanhetkind@maasmechelen.be – T 089 769 884

 • Jouw vereniging of activiteit op www.uitinmaasmechelen.be

  De website www.uitinmaasmechelen.be steekt in een nieuw kleedje. Voortaan kunnen ook verenigingen en clubs hun activiteiten én hun werking er voorstellen en promoten. Wil je graag weten hoe? Op maandag 6 maart om 15.00 uur en 19.30 uur organiseert het gemeentebestuur in de schouwburg twee vormingssessies waarin we je uitleggen hoe je vereniging hiervan gebruik kan maken.
  Iedere Maasmechelse vereniging of club is van harte uitgenodigd. Je kiest zelf tijdens welke sessie je aansluit en met hoeveel personen je vereniging vertegenwoordigd is. Vooraf inschrijven is niet nodig.
  Hopelijk tot dan!

 • Score your goal Maasmechelen creëert duurzame tewerkstelling voor jongeren

  Op 1 februari is in Maasmechelen het tewerkstellingsproject ‘SCORE YOUR GOAL’ gestart. Dankzij het project krijgen 15 werkzoekende jongeren de kans zichzelf te ontplooien en hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te verstevigen. Uiteindelijk wordt een duurzame, gepaste tewerkstelling beoogd. Dit project is een unieke samenwerking tussen de gemeente Maasmechelen, het lokale netwerk jongerenwerking, de lokale sportfaciliteiten en de lokale werkgevers en wordt gesteund door provincie Limburg.

 • Ook jouw bloed redt levens!

  Dat bloed geven levens redt, hoeft geen verdere uitleg. Elke dag hebben mensen bloed nodig: na een operatie, een bevalling, een verkeersongeval… Dit bloed is beschikbaar dankzij bloedgiften van vrijwilligers.
  Bloed geven kan ook in Maasmechelen! Het Rode Kruis organiseert regelmatig bloedinzamelingen. De eerstkomende data zijn: maandag 20 en 27 februari 2017 – van 17.30 tot 20.30 uur (Lokaal Rode Kruis – Vaartstraat 11)
  De data van bloedinzamelingen in Maasmechelen vind je voortaan terug in de uitneembare kalender van dit 2-maandelijkse informatieblad.

 • Nieuwe identiteitskaart? Zorg voor de juiste foto!

  Er gelden nieuwe, strengere voorwaarden waaraan de pasfoto’s identiteitsbewijzen moeten voldoen. De federale overheid legde hiervoor nieuwe richtlijnen vast omwille van striktere grenscontroles waarbij de foto geautomatiseerd een vergelijking maakt met de persoon.
  De voorwaarden staan vermeld op het oproepingsdocument dat je ontvangt voor een nieuwe identiteitskaart. Meer info vind je ook op www.fotopaspoort.be

 • Maatregelen n.a.v. vogelgriep in België: afschermen en verzamelverbod

  Er is een algemene afschermplicht voor alle particulier en professioneel gehouden pluimvee opgelegd, inclusief voor loopvogels.
  • Pluimvee van geregistreerde pluimveebedrijven (professionelen) moeten opgehokt of afgeschermd worden om zo het contact met wilde vogels te vermijden.
  • Het voederen en het drenken van pluimvee en andere in gevangenschap levende vogels moet binnen gebeuren of op een zodanige wijze dat contact met wilde vogels onmogelijk is.
  • Het is verboden om pluimvee en andere in gevangenschap levende vogels te drenken met water dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben, tenzij dat water werd behandeld om eventueel aanwezige virussen te inactiveren.
  Daarnaast is er ook een verzamelverbod voor pluimvee en een verbod voor markten van pluimvee en andere gehouden vogels van kracht.

  We willen alle houders van pluimvee herinneren aan het belang om onmiddellijk een dierenarts te contacteren wanneer ze een verhoogde sterfte in hun toom opmerken, of bij elk ander symptoom van ziekte.
  Er is geen enkel risico voor de consumenten. Vlees en eieren van pluimvee kunnen in alle veiligheid gegeten worden.

  U vindt alle informatie op http://www.favv-afsca.fgov.be/dierengezondheid/vogelgriep/

 • Vacature Administratief Medewerker Burgerzaken

  Het gemeentebestuur van Maasmechelen is op zoek naar een Administratief Medewerk(st)er Burgerzaken - 19/38 - contractueel - bepaalde duur - niveau C1-3. Solliciteren kan t.e.m. 3 februari 2017. Meer info: klik hier.

 • Gemeente Maasmechelen bundelt krachten na aankondiging sluiting JLG jlg

  Het gemeentebestuur betreurt de aankondiging van JLG om hun werkzaamheden in Maasmechelen stop te zetten. Voor het eerst sinds lange tijd wordt onze gemeente geconfronteerd met een sluiting van een bedrijf op ons grondgebied. Voor alle werknemers, waaronder heel wat Maasmechelaren is dit een grote klap.
  Samen met de vakbonden, de VDAB en andere partners zal het gemeentebestuur alle beschikbare middelen inzetten om de impact van deze sluiting zo laag mogelijk te houden. Na overleg wordt op korte termijn beslist welke concrete acties we hiertoe zullen nemen.

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons