Nieuws

 • Heb jij nog herinneringen aan Uikhoven?

  In Uikhoven hebben een aantal enthousiaste inwoners de hoofden bij mekaar gestoken over de toekomst, de herbestemming en de herinrichting van de Sint-Niklaaskerk. Resultaat is om verhalen te vertellen over ‘de mens en de Maas’, over alles wat zich rond de kerktoren heeft afgespeeld, over pastoor Goossens en professor Bollen, over hotel Dupont, de veerman, de schrikdraad in de oorlog, de windboot,… en nog zoveel meer.
  Ongetwijfeld zijn er heel wat Maasmechelaren die een band hebben met Uikhoven, die foto’s, beeldmateriaal en straffe verhalen over de Maas en beroemde gestorven Uikhovenaren hebben en dit willen delen. Ben jij zo iemand en wil je dit graag delen?
  Kom dan met al je verhalen, foto’s* en andere materialen naar één van de bijeenkomsten:
  • donderdag 11 januari om 13.30 uur in zaal Het Sjeurke (Herkveldstraat 36), i.s.m. wijkwerking Ukever Sjakel;
  • vrijdag 12 januari om 19.30 uur in de kerk van Uikhoven (Schoorstraat 13)

 • Wegenwerken omgeving campus de helix

  De tweede fase van de wegenwerken in de omgeving campus de Helix, meer bepaald het gedeelte van de Heirstraat tussen de Collegestraat en de Trappenstraat zijn bijna afgerond. Tegen eind december ’17 kan het verkeer dan opnieuw richting Looheuvelstraat rijden (onder voorbehoud van weersomstandigheden m.b.t. plaatsen asfalt). Begin volgend jaar worden de stoepen opnieuw aangelegd.

  Begin volgend jaar start de derde fase van deze heraanleg. Dit omvat het gedeelte van de Heirstraat tussen de Collegestraat en de Dr.Haubenlaan. Zowel voor de bewoners als voor weggebruikers die hier passeren, brengen deze werken beperkingen met zich mee:
  • Vanaf het kruispunt Collegestraat/Heirstraat is verkeer richting Dr.Haubenlaan niet mogelijk.
  • De Collegestraat blijft toegankelijk, komende van de Rijksweg. Het verkeer kan doorstromen via de parking aan de sporthal en vervolgens via de Heirstraat en de Looheuvelstraat terug richting Rijksweg rijden.
  • De woningen zullen niet altijd bereikbaar zijn met de auto. De bewoners worden hiervan vooraf steeds op de hoogte gebracht.
  Begin juni is deze fase afgerond. Uiteindelijk volgt dan nog de heraanleg van de Collegestraat, tevens het laatste deel van de totale herinrichting van de omgeving van campus de Helix.

 • Tentoonstellingsruimte in inkomhal gemeentehuis

  In de inkomhal is ook ruimte voorzien om de troeven van onze gemeente in de kijker te plaatsen. Regelmatig organiseren we hier een expo. De eerste expositie bevat een aantal archeologische vondsten van de site 'Mottekamp'. Vooraleer de bouwgronden op dit terrein te kunnen verkavelen, werd -zolas voorzien in de wetgeving- een uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Archeologen deden enkele opmerkelijke ontdekkingen. Op een terrein van 7 ha, grenzend aan de E314, legden ze vondsten vrij van 75.000 jaar geleden tot 800 na Christus. De omvang, de perfecte staat van sommige voorwerpen en het unieke karakter zijn verbazingwekkend.

  De tentoonstelling is opgebouwd uit drie tijdsperiodes: de Prehistorie, de Romeinse periode en de Merovingische periode. Je ontdekt er enkele archeologische topvondsten van de opgraving op Mottekamp. Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren. Kom zeker een kijkje nemen en laat je verrassen door de rijkdom van de geschiedenis van het Maasland!

 • Zelf attesten aanvragen

  Sinds enkele jaren kan je een aantal attesten online aanvragen. Het attest vind je quasi onmiddellijk terug in je mailbox. Bezoekers die zich toch aanmelden aan het onthaal voor een attest kunnen deze aanvraag zelf doen aan de terminals.

 • Ontslagnemende raadsleden

  Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond namen Caroline Penders (Open VLD) en Joke Vanderhallen (Groen) hun ontslag als gemeenteraadslid. Het gemeentebestuur dankt beide dames voor hun inzet van de afgelopen jaren.
  Tijdens de gemeenteraad van begin februari zullen hun opvolgers de eed afleggen.

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons