Nieuws

 • Belastingbrief invullen

  Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Enkele medewerkers van de federale overheidsdienst houden zitdag in Maasmechelen om je te helpen bij de online aangifte.
  Wanneer? Van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni – van 09.00 tot 15.00 uur
  Waar? Raadzaal (oud-gemeentehuis) – Heirstraat 239
  Breng je eID mee en alle documenten waarvoor je fiscale aftrek geniet: pensioensparen, leningen, levensverzekeringen, kinderopvang, giften,….. Is er sprake van buitenlandse inkomsten? Breng dan de jaaropgave 2017 mee.
  Indien je de belastingaangifte voor een andere persoon wenst te doen (bijvoorbeeld voor je ouders), dien je hun eID (of een kopie) mee te brengen.

 • Regionale sporteldag 50+

  Dinsdag 12 juni 2018 van 09.30 tot 16.30 uur
  Gemeentelijke sporthal As
  PROGRAMMA
  • 09.30 – 10.00 uur: aanmelden
  • 10.00 – 12.00 uur: sportelen
  • 12.00 – 13.00 uur: lunchpauze
  • 13.00 – 15.30 uur: sportelen
  • 15.30 – 16.30 uur: muzikale afsluiting met Maarten Cox + koffie en taart

  ACTIVITEITEN:
  Meer dan 20 sporten met o.a. :
  • Buiten: fietsen, beach-netbal, huifkartocht, wandelen, frisbeeroute, tandemfietsen, kubb, ….
  • Buiten: volksspelen, curling, bloemschikken, line dance, luchtbuksschieten, stoelmassage, sportelteam, ….

  PRAKTISCH:
  • Prijs: €5 (is inclusief sporten, verzekering, koffie en taart) – inschrijven vóór 30 mei ‘18
  • Lunchpakket zelf meebrengen
  • Binnen- en buitenschoeisel meebrengen

  Meer info: sportdienst – T 089 769 708 – sportdienst@maasmechelen.be

 • Pleegzorg: misschien iets voor jou?

  Maasmechelen is een ‘pleegzorggemeente’. Dit betekent dat we, i.s.m. Pleegzorg Vlaanderen ons willen engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in onze buurt een thuis willen bieden.
  Ben jij huismoeder of –vader? Of ben je misschien sinds kort gepensioneerd en op zoek naar een zinvolle invulling van je tijd? Dan is pleegzorg misschien wel iets voor jou. Pleegzorg Limburg zoekt mensen die de tijd en flexibiliteit hebben om kinderen en jongeren in crisissituaties op te vangen.
  Soms gaat het zodanig mis in een gezin dat kinderen snel een andere thuis nodig hebben. Crisisgezinnen bieden dan de nodige warmte, veiligheid en stabiliteit. In principe voor maximaal twee weken, maar als het pleeggezin hiervoor open staat, kan het kind – indien nodig – ook langer blijven.
  Pleegzorg Limburg is dringend op zoek naar nieuwe crisisgezinnen. Ben je niet zo flexibel maar wil je wel een steentje bijdragen? Dan is ondersteunende pleegzorg jou misschien op het lijf geschreven. In dat geval ondersteun je een gezin dat het moeilijk heeft door een kind af en toe een weekend of tijdens vakanties op te vangen.
  Interesse? Kom naar een vrijblijvende infoavond! Meer info via www.pleegzorglimburg.be of 089 84 07 60.

 • Opschaling brandgevoeligheid naar code ORANJE

  N.a.v. de grote droogte is er een opschaling van de brandgevoeligheid naar code oranje. Dit betekent concreet ondermeer dat machtigingen voor kampvuren kunnen worden ingetrokken, er permanente controles ter plaatse zijn, de brandtorens permanent zijn bemand en er enkel schietoefeningen met inerte kogels worden toegelaten.

 • De Vlaamse aanpassingspremie voor 65+ers

  Ben je 65+-er en moet je je woning aanpassen aan je fysieke gesteldheid? Informeer dan zeker naar de premies die de Vlaamse overheid hiervoor voorziet. Zo kunnen bvb. het plaatsen van een inloopdouche, het automatiseren van rolluiken en een garagepoort, het plaatsen van een traplift, het breder maken van deuren… in aanmerking komen.
  Om in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Het premiebedrag bedraagt maximum 1 250 euro.
  Meer info: Woonloket STEBO - iedere donderdag van 9.30 tot 11.30 uur – gemeentehuis of T 0478 31 56 83 – lies.kohlbacher@stebo.be

 • Verhuisd? Kentekenbewijs aanpassen niet langer nodig

  Voortaan moet je na een verhuis niet langer met je kentekenbewijs van je voertuig langsgaan in het gemeentehuis. Het nieuwe adres wordt automatisch opgenomen in de databank van de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). Het oude adres blijft gewoon behouden op het bewijs. Controlediensten zullen voor een geldig adres steeds de databank consulteren.
  In geval van verhuis naar het buitenland moet je je kentekenplaat binnen de 15 dagen opsturen naar DIV.

 • Bouw je droomhuis in Maasmechelen

  Ben jij op zoek naar een stukje bouwgrond in onze gemeente? In Uikhoven wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Deze nieuwe verkaveling heeft heel wat troeven : rustig wonen in een landelijke omgeving, beperkt aantal woningen, goede ontsluiting, vlak bij het centrum van de gemeente, ….
  De site bestaat uit 18 percelen: 9 gemeentelijke bouwkavels, 6 kavels in gemengde eigendom en 3 niet-gemeentelijke percelen.
  Het gemeentebestuur start met de verkoop van de 9 gemeentelijke bouwkavels:
  lot 1 - 6a57ca - € 108 405
  lot 2 - 4a60ca - € 75 900
  lot 3 - 6a63ca - € 76 395
  lot 4 - 4a65ca - € 76 725
  lot 5 - 4a68ca - € 77 220
  lot 11 - 4a56ca - € 75 075
  lot 12 - 4a23ca - € 69 795
  lot 13 - 3a96ca - € 65 340
  lot 14 - 3a81ca - € 62 865

  De gemeentelijke percelen worden verkocht via de deurwaarder. De verkoop start in de tweede helft van mei.
  De bouwvoorschriften en de verkoopprocedure vind je op www.woneninmaasmechelen.info

  De gemengde percelen (lot 6, 7, 8, 9, 10 en 15) hebben een oppervlakte variërend van 3a50ca tot 5a99ca. De prijzen variëren van € 57 750 tot € 98 835.
  Deze percelen kan je kopen via www.covast.be

 • Vacature voor jobstudenten bij woonzorgcentrum Heyvis

  Woonzorgcentrum Heyvis is op zoek naar enkele enthousiaste jobstudenten voor juli en augustus: klik hier voor meer info.

 • Golf van reacties op solidariteitsactie

  Vanuit heel Limburg werd massaal gereageerd op de solidariteitsactie n.a.v. de brand in het appartementsgebouw te Eisden. Meer dan 100 gezinnen contacteerden ons en boden kleding, meubels en huisraad aan.
  Op dit moment sluiten we de lijst van de aangeboden goederen en wordt samen met de OCMW-medewerkers en de getroffenen bekeken welke zaken prioritair nodig zijn en welke in een latere fase.
  Wij danken iedereen alvast voor de hartverwarmende reacties!

 • Brand in appartementsgebouw in Eisden

  UPDATE 10.56u n.a.v. brand Eisden
  Heel wat Maasmechelaren bieden hulp aan n.a.v. de brand in het appartementsgebouw in Eisden.
  Om snel te kunnen inspelen op de mogelijke behoeften van de getroffenen, starten we met een inventarisatie van de aangeboden goederen.
  Heb jij spullen/materialen waarmee je de getroffenen wilt helpen?
  Vannacht woedde een brand in een appartementsblok aan de Paul Lambertlaan in Eisden. Ruim 50 bewoners zijn hierdoor dakloos. Gelukkig geraakte er niemand gewond.
  Het OCMW zorgde voor de eerste opvang van de bewoners: eerst in jeugdcentrum Chiko, ondertussen in WZC Heyvis.
  Voor de meeste bewoners wordt er voorlopig huisvesting voorzien in de Oude Burelen. De technische diensten van gemeente en OCMW werken momenteel aan de nodige voorzieningen.
  In de loop van de dag kunnen deze gezinnen, voornamelijk Bosnische bouwvakkers met hun familie, hier terecht.
  Heel wat behulpzame en bezorgde Maasmechelaren boden ondertussen hun hulp aan en willen graag huisraad, kleren, beddengoed, ….. schenken om deze getroffenen te helpen.
  Op dit moment wordt bekeken welke noden er zijn. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen we bekendmaken wat precies nodig is en op welke manier dit wordt ingezameld.

 • Maastricht moeilijk bereikbaar

  Opgelet: vanaf maandag 5 maart wordt het kruispunt in Smeermaas voor drie maanden afgesloten voor al het verkeer. Dit is een druk kruispunt voor het verkeer komende van en naar Maastricht. Er zal een omleiding van kracht zijn om Maastricht te bereiken via Veldwezelt.
  Meer info: www.lanaken.be/werkensmeermaas

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons