Afvalpreventie

Voor Maasmechelen is het voorkomen van afval zeer belangrijk. Afval moet opgehaald en verwerkt worden. Geen afval produceren is ondenkbaar, maar de hoeveelheid afval kan zeker verminderd worden.

 

Tips om afval te voorkomen

 •  maartBreng afgedankte maar nog bruikbare spullen naar de Kringwinkel. 
 • Breng een anti-reclamesticker aan op je brienvenbus. Deze zijn gratis af te halen bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • Laat je naam opnemen op de Robisonlijst. Je naam wordt dan geschrapt van de verzendlijsten voor geadresseerd reclamedrukwerk (gratis nummer 0800 91886).
 • Let op verpakkingen: koop grote verpakkingen, flessen met statiegeld, onverpakte goederen, ... 
 • Doe je boodschappen met een herbruikbare boodschappentas!!

Limburg.net is bij afvalpreventie een belangrijke partner. Samen willen we alle inwoners ondersteunen om zoveel mogelijk afval te vermijden. Op de website van Limburg.net wordt interessante informatie weergegeven om afval te voorkomen.

Kippenactie 2018 van eind april tot eind september

Jaarlijks organiseert Limburg.net een kippenactie.

 

Minder keuken- en tuinafval, daar is het ons om te doen. Kippen kunnen daar perfect bij helpen.

 

Met een bon, verdeeld door Limburg.net,  kan u bij de deelnemende handelaars een kip afhalen.

 

Meer informatie op de website van Limburg.net.

 

Campagne Maasmechelen.net 

 

Logo Maasmechelen.net

 

Jaarlijks organiseert Limburg.net samen met meerdere partners voor de Straat.net, onder het motto ‘een propere straat, da’s een heldendaad’. In Maasmechelen hebben we met een duizendtal deelnemers één van de grotere acties in Limburg.

 

Omdat we in Maasmechelen, met verenigde krachten, een duidelijk signaal willen geven dat rondslingerend vuil in onze straten niet thuishoort, maar ook zeker niet in onze natuur, zal ‘Straat.net’ als ‘Maasmechelen.net’ door het leven gaan. Met onze opruimactie willen we namelijk niet alleen straten van rondslingerend vuil bevrijden, maar ook het volgende gebied:

 

 •  Natuurgebied rivierpark Maasvallei 

 

Samen met jouw vereniging kan je meehelpen om van ‘Maasmechelen.net’ een groot succes te maken. Zo werk je niet alleen mee aan een betere en aangenamere omgeving, je kan er nog wat aan verdienen ook!

 

Dit is een warme oproep om deel te nemen aan de opruimactie die jaarlijks op het einde van maart (waarschijnlijk 16, 17 en 18 maart)  plaatsvindt.

Praktisch:

 • De gemeente Maasmechelen voorziet i.s.m. Limburg.net het nodige opruimmateriaal: werkhandschoenen, grijpers, veiligheidsvestjes en afvalzakken. 
  • Vergoeding: Straat: 15 euro per km   
  • Rivierpark Maasvallei: 10 euro per ha    +  5 euro per volle zak

  

Inschrijven kan tot eind februari en hierna kan het nodige opruimmateriaal samen met een kaartje van het op te ruimen gebied opgehaald worden bij de gemeentelijke werkplaatsen (Leemkuilstraat 6).

 

Met vragen kan je steeds terecht bij Frank Houben. De contactgegevens vind je hierlangs. We kijken alvast uit naar jullie enthousiaste deelname aan Maasmechelen.net!

 

 

Uitgelicht

Contact

Duurzaamheid

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 95

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons