JIJ doet toch mee?

 

maasmechelen klimaantneutraal

 

 

De klimaatopwarming is een feit en de gevolgen worden stilaan voelbaar, ook voor ons! Europa stelde zich als doelstellingen 20% minder CO2 uit te stoten, 20% minder energie te verbruiken en 20% meer hernieuwbare energie te produceren tegen 2020.

 

De Provincie Limburg wil zelfs beter doen en stelde zich als doelstelling om klimaatneutraal te zijn tegen 2020. Deze doelstelling werd onderbouwd door een wetenschappelijke studie en is enkel realiseerbaar dankzij de hulp van de gemeentebesturen, de bedrijven, het middenveld, diverse verenigingen... én alle Limburgers!

 

Wij doen mee! JIJ toch ook? 

 

Ook wij willen hieraan meewerken! Maasmechelen heeft immers vele troeven in handen om een belangrijke rol te spelen. Door zelf het goede voorbeeld te geven, door te investeren in een klimaatneutrale werking, via concrete projecten of door het betrekken van de bevolking, kan onze gemeente stappen vooruit zetten. Maar dat kunnen we enkel samen met jou!

 

Het gemeentebestuur werkt een 'klimaatplan' uit op maat van de gemeente. Omdat 'meten' noodzakelijk is om te 'weten', brengen we eerst de hoeveelheid broeikasgassen in beeld. Zo kan op de belangrijkste punten gewerkt worden.

 

Welke acties en maatregelen we ook nemen voor de uitvoering van ons eigen klimaatplan, je gemeentebestuur doet dit graag in overleg met jou!


Uitgelicht

Contact

Duurzaamheid

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 95

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons