Donderdag Veggiedag

Wat is donderdag veggiedag? 

 

Donderdag veggiedag is een campagne die jou wil stimuleren om tenminste één keer per week lekker vegetarisch te eten. Eén dag in de week zonder vlees of vis, maar mét veel groenten en fruit. Een veggiedag op donderdag. Donderdag wordt zonderdag. Gezonderdag.

Donderdag veggiedag is een campagne van EVA vzw, de organisatie die het brede publiek informeert over vegetarische voeding. EVA wordt in deze campagne gesteund door Alpro soya.

 afbeelding donderdag veggiedag

Waarom zou jij meedoen?

 

Er zijn redenen te over om wat minder vlees te eten:

 

  • Gezondheid:

Belgen eten te weinig groenten en fruit en te veel vlees en andere dierlijke producten. Gezond vegetarisch eten betekent minder dierlijke vetten en cholesterol, meer vezels, meer groenten en fruit. Een overmatige vleesconsumptie verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, sommige kankers, overgewicht en diabetes.

  • Milieu

Veeteelt is verantwoordelijk voor heel wat negatieve gevolgen voor het milieu. Zo valt 18% van de mondiale broeikasuitstoot toe te schrijven aan de veeteelt - dat is meer dan wat de transportsector en het verkeer veroorzaken.

 

  • Dieren

In België worden jaarlijks zo'n 285 miljoen dieren gedood voor voeding. Een gemiddelde Belg eet tijdens zijn leven een derde van een paard, 5 runderen en kalveren, 7 schapen en geiten, 24 konijnen en wild, 42 varkens, 43 kalkoenen en ander gevogelte, 789 vissen en 891 kippen.

  • Andere mensen

Vlees is een inefficiënt product. Een groot deel van de mondiale graan- en sojaproductie wordt gebruikt voor diervoeder, terwijl het efficiënter zou zijn om deze gewassen rechtstreeks te gebruiken voor menselijke consumptie.


Voor meer informatie:

Website donderdag veggiedag


Uitgelicht

Contact

Duurzaamheid

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 95

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons