Ecobouwers Basis

Gooi ook jij geld door je raam, dak of schoorsteen?

 

Eén op vier woningen in Vlaanderen heeft nog ramen met enkel glas. Eén op drie woningen heeft geen dakisolatie en 800.000 woningen hebben nog een verouderde verwarmingsinstallatie.

 

Hierdoor verdwijnen letterlijk duizenden euro's door de ramen, daken en schoorstenen.

 

Ecobouwers Basis is een campagne die focust op drie efficiënte en effectieve energiebesparende ingrepen in een bestaande woning:

 

  • vervangen van enkel glas door superisolerend glas (terugverdientijd 10 jaar)
  • plaatsen van dakisolatie (terugverdientijd zelfs al na 1 jaar)
  • vervangen van een oude verwarmingsketel door een hoogrendementsketel (terugverdientijd 4 jaar)
 

De klemtoon bij Ecobouwers Basis ligt op de opendeurdagen die plaats vinden in oktober 2012. Elke huiseigenaar die minstens één van deze ingrepen heeft uitgevoerd of laten uitvoeren kan zijn huis openstellen en zijn ervaring doorgeven aan geïnteresseerden. Iedereen die werken wil (laten) uitvoeren in zijn woning zit namelijk met heel wat praktische vragen: hoe begin ik eraan, waar vind ik een goede aannemer, wat zal het mij ongeveer kosten, wat komt er allemaal bij kijken, welke premies kan ik krijgen, wat zal de invloed zijn op mijn comfort, ... Openstellers zullen hierover hun ervaringen kunnen delen met de bezoekers.

 

Voor meer informatie of als je zelf je woning wil openstellen in oktober 2012 kan je terecht op de website van Ecobouwers Basis.

Uitgelicht

Contact

Duurzaamheid

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 95

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons