Limburg Isoleert - 2011

De  Limburgse energiecampagne ‘Limburg isoleert’ loopt vanaf het najaar van 2009 tot eind 2011. Met deze campagne  wil de provincie Limburg isoleren promoten, zowel voor nieuwbouw als renovatie.  De campagne richt zich op de isolatie van het volledige gebouw: daken, muren, vloeren en ramen.

 

'Limburg isoleert' wil niet alleen isoleren promoten, maar ook particulieren informeren over de goede plaatsing van de isolatie, die noodzakelijk is om een aanzienlijke energiebesparing te kunnen realiseren.

 

Iedereen kan met zijn vragen terecht bij het isolatieloket.

 

ISOLATIELOKET

T 078 15 01 86

Mailadres Isolatieloket

website Limburg Isoleert

 

Infoavonden Limburg Isoleert en Stebo

 

Samen met de gemeente Maasmechelen worden in de loop van 2011 de volgende infoavonden georganiseerd. Ook Stebo is een belangrijke partner van de gemeente. Stebo staat in voor de infoavond over Renovatiepremies.  De infoavonden zijn allemaal gratis en alleen voor de infovond ‘Dakisolatie voor doe-het-zelvers’ dient men zich in te schrijven via het Isolatieloket.

 

Agenda:


wanneer

waar

Isolatie algemeen

Di 13 september 2011 - 19.30 uur

 

Cultuurcentrum Koninginnelaan 42

Dakisolatie voor doe-het-zelvers (inschrijven isolatieloket)

Do 27 oktober 2011 - 19.30 uur

Cultuurcentrum Koninginnelaan 42

Muurisolatie

Di 8 november 2011 - 19.30 uur

Cultuurcentrum Koninginnelaan 42

Renovatiepremies (Stebo)

Ma 14 november 2011 -  19.30 uur

Cultuurcentrum Koninginnelaan 42

Ventilatie

Do 22 december 2011 - 19.30 uur

Heempark - Hoogzij 17  3600 Genk

 

Een korte samenvatting van de verschillende infoavonden kan hieronder teruggevonden worden. Download de folder HIER.

 

Infoavond isolatie algemeen voor particulieren

Isoleren is een must! Het is de meest ideale manier om geld te besparen en aan wooncomfort te winnen.

Een professional legt uit welke vormen van isolatie er bestaan (muur-, vloer- en dakisolatie en superisolerende beglazing), hoe je kunt isoleren, welke materialen je best gebruikt, waarom ventileren belangrijk is en welke premies je kunt krijgen. Achteraf is er voldoende tijd om vragen te stellen.

De infosessie wordt geïllustreerd met foto’s en demonstratiemateriaal.

 

Infoavond dakisolatie voor doe-het-zelvers

Zelf je dak isoleren? Dat kan! Je moet dan wel weten hoe je goed en juist isoleert. Slecht geplaatste isolatie heeft immers geen effect!

 Tijdens de infosessie ‘Dakisolatie voor doe-het-zelvers’ legt een professional uit hoe je je dak of zolder volgens de regels van de kunst kunt isoleren. Komen aan bod: het belang van een winddicht onderdak, de dikte en de soorten isolatie, het plaatsen van een dampscherm, mogelijke knelpunten en risico’s. Hij gaat ook dieper in op de wetgeving die hierbij van toepassing is. De infosessie is interactief en wordt geïllustreerd met foto’s en demonstratiemateriaal. 

Opgelet: neem eventueel foto’s en/of plannen van je zolder mee! Op die manier kunnen de  specifieke aandachtspunten van je dak bekeken worden en wordt een oplossing voorgesteld.

 

Infoavond muurisolatie

Het isoleren van een gevel levert een behoorlijke energiebesparing op. Je rekent af met koude buitenmuren en geluidsoverlast. De investering verdien je terug door je besparing op de energiekosten.

Voor het isoleren van bestaande buitenmuren zijn er verschillende mogelijkheden: isolatie aanbrengen aan de buitenzijde van de gevel, het vullen van de spouw en het isoleren van de binnenzijde van de gevel met een voorzetwand.

Tijdens deze infosessie gaat een deskundige dieper in op de verschillende mogelijkheden voor het isoleren van je buitenmuren.

De infosessie wordt geïllustreerd met foto’s en demonstratiemateriaal.

Infoavond Ventilatie

Een goede isolatie is belangrijk, maar deze moet steeds gecombineerd worden met een degelijke ventilatie. Dit is van belang voor je gezondheid (gezonde binnenlucht in de woning), voor je veiligheid (koolstofmonoxydevergiftiging) en voor de woning zelf (om condensatie- en schimmelvorming te vermijden).

 Tijdens de infosessie over ventilatie legt een deskundige uit hoe je een gezond binnenklimaat kunt bekomen door energiezuinige ventilatie, waarom je moet ventileren, wat het streefdoel is en hoe je een optimale ventilatie kunt realiseren, zowel overdag als 's nachts?


Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons