drinKraantjeswater

Maasmechelen drinkt van de kraan

 

Jouw gemeentebestuur ondertekende het kraantjeswatercharter! Concreet betekent dit dat het enkel nog kraantjeswater zal schenken.

Deze actie kadert binnen de campagne ‘drinKraantjeswater’ die alle Limburgers wil overtuigen om het flessenwater te laten staan en weer water te drinken van de kraan.

 

Overschakelen op kraantjeswater is eigenlijk een logische stap voor het gemeentebestuur. Het is niet alleen flink goedkoper, het is ook minstens even gezond en bovendien veel milieuvriendelijker dan flessenwater.

Geen enkele voedingsstof wordt zo streng en veelvuldig gecontroleerd als kraantjeswater.


Ook het milieu vaart wel bij de overschakeling. Flessenwater belast het milieu 30 tot 1000 keer meer dan kraantjeswater. Denk maar aan de verpakking, het transport en de verwerking van het verpakkingsafval.

Een belangrijk argument om actie te ondernemen, is de besparing die het drinken van kraantjeswater oplevert. Kraantjeswater kost ongeveer 0,37 cent per liter, het goedkoopste flessenwater kost al snel 30 cent per liter, meer dan 80 keer méér dan kraantjeswater.

 

Als in een gezin van drie personen elk gezinslid per dag slechts één liter van het goedkoopste flessenwater drinkt, kost dat het gezinsbudget bijna 330 euro! Voor dezelfde hoeveelheid kraantjeswater betaalt u nog geen 4 euro. U bespaart maar liefst 326 euro!

 

En kraantjeswater heeft nog een niet te versmaden voordeel: het wordt elk uur van de dag aan huis geleverd, zonder transportkost voor mens en milieu.

Redenen genoeg dus om kraantjeswater te drinken.

 

Jouw gemeente kiest er alvast voor om deel te nemen aan de campagne ‘drinKraantjeswater’, en ook jij kan je steentje bijdragen!

Drink jij thuis al kraantjeswater of ga je zeker overschakelen? Teken dan vandaag nog het kraantjeswatercharter voor gezinnen, en help zo het milieu én je portefeuille een handje.

 

Voor meer informatie:

Website drinKraantjeswater

info@drinKraantjeswater.be

 

Deze campagne is een initiatief van Limburg.net, de provincie Limburg, de Intercommunale Watermaatschappij (IWM) en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) samen met de Bond Beter Leefmilieu.


Uitgelicht

Contact

Duurzaamheid

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 95

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons