Klaar voor de winter

Vanaf 15 november '11 tot 15 maart '12 staan medewerkers van de dienst werken en het Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen (SBM) paraat om ingezet te worden bij ijzel en sneeuwval. Dankzij de diensten van MeteoServices beschikken we over degelijke weersinformatie. Op basis van hun voorspellingen worden de beschikbare middelen ingezet.

 

Om tijdens de volledige winter over voldoende strooizout te beschikken, heeft onze gemeente een hoeveelheid van ca. 220 ton ter beschikking, en aansluitend een stock van 230 ton gereserveerd bij de leverancier. In het verleden zorgde de beperkte opslagcapaciteit van zout voor problemen bij extreme sneeuwval. Dankzij deze reservering kunnen de voorraden strooizout nu snel en op afroep aangevuld worden.

Er werd bovendien geïnvesteerd in extra middelen om de dienst uit te rusten met moderne materialen. Ook aan de fiets- en voetpaden werd gedacht. Hiervoor werden speciale uitrustingen aangeschaft.

Voor de organisatie van de strooidienst bestaan verschillende routes (op industrieterrein Oude Bunders wordt niet met zout gestrooid, wel met zand.). Het doel is steeds om de voornaamste verkeersassen open te houden en ervoor te zorgen dat elke inwoner via een korte verplaatsing op een gestrooide weg komt. Aansluitend komen de wegen waar De Lijn passeert en de schoolomgevingen aan de beurt.

En verder.....

  • na uitvoering van de strooirondes wordt de omgeving van openbare gebouwen en parkings aangepakt
  • passerellen worden voor de aanvang van de school manueel gestrooid
  • kerken en begraafplaatsen worden in functie van begrafenissen en missen aangepakt
  • bij zeer extreme sneeuwval, en na inzet van alle eigen middelen zal het gemeentebestuur enkele tractoren met sneeuwruimer inzetten
 
winter auto

Uitgelicht

Contact

Mobiliteit

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

mobiliteit@maasmechelen.be

 

Jelka Rogiers

mobiliteitsambtenaar

T 089 76 96 86

jelka.rogiers@maasmechelen.be

 

Marc Corstjens

administratief medewerker

T 089 76 96 87

marc.corstjens@maasmechelen.be

 
Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons