Parkeren

Er geldt een retributiereglement op het parkeren in Maasmechelen en dit met betrekking tot de zones "betalend parkeren", nieuwe blauwe zones, bewonersparkeren, enz. Het reglement is van toepassing in de vier volgende zones:

 

 

Parkeren-blauwe-zone

 

Parkeren in een blauwe zone

In een blauwe zone mag maximaal 2 uur geparkeerd worden, van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 18.00u. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst. 

 

Deze reglementering is niet van toepassing op de bewoners, werknemers of handelaars die de door de gemeente uitgereikte bewonerskaart, werknemerskaart of handelaarskaart zichtbaar aanbrengen achter de voorruit van het voertuig.

 

Bewoners, handelaars en werknemers kunnen (behalve voor zone 4 - parking Medisch Centrum) een gemeentelijke parkeerkaart kopen waarmee zij onbeperkt kunnen parkeren in de blauwe zone.

 

Voor meer informatie over de parkeerkaart kan je hieronder terecht, de aanvraag dient te gebeuren bij Indigo.

 

Voor houders van de speciale parkeerkaart (personen met een handicap) geldt de beperking in parkeerduur niet.  Deze bestuurders mogen onbeperkt in tijd parkeren in een blauwe zone op voorwaarde dat zij hun speciale parkeerkaart goed zichtbaar achter hun voorruit plaatsen, ter vervanging van de blauwe parkeerschijf.

 

 

Betaald parkeren

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 18.00u.
 
Tarief winkelcentrum Eisden
  • € 0,10 voor een kwartier;
  • € 0,50 voor een half uur;
  • € 1,00 voor een uur;
  • € 2,00 voor twee uur;
  • een forfaitair bedrag van € 20,00 per dag.

 

Met de "het Maasmechels kwartier" kan je gedurende maximum een Het Maasmechels kwartierkwartier gratis parkeren.  Je dient deze schijf zichtbaar aan te brengen achter de voorruit van het voertuig.  "Het Maasmechels kwartier" is niet te gebruiken in combinatie met een parkeerticket, is enkel geldig in de betalende zone, dus niet in de blauwe zone of de bewonerszone. De "Maasmechelse schijf" kan je kopen voor 1,00 EUR bij Indigo.

 

Bewoners, handelaars en werknemers kunnen een gemeentelijke parkeerkaart kopen waarmee zij onbeperkt kunnen parkeren in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat).

Voor meer informatie over de parkeerkaart kan je hieronder terecht, de aanvraag dient te gebeuren bij Indigo.

 

Het parkeren van voertuigen gebruikt door personen met een handicap is gratis, op voorwaarde dat de speciale parkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit geplaatst wordt.

 

 

Bewonerskaart

Inwoners van een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een bewonerskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat).


Een bewonerskaart kost 125,00 EUR per jaar. Er kunnen maximaal twee bewonerskaarten per wooneenheid afgeleverd worden.

 

De bewonerskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de bewonerskaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.


Voor meer informatie omtrent de voorwaarden en aankoop kan je terecht bij Indigo.

 

 

Werknemerskaart

Werknemers die werken in een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een werknemerskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat). 

 

Een werknemerskaart kost 125,00 EUR per jaar.

 

De werknemerskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de werknemerskaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.

Voor meer informatie omtrent de voorwaarden en aankoop kan je terecht bij Indigo.

 

 

Handelaarskaart

Handelaars die een zaak uitbaten in een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een handelaarskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat). 

 

Een handelaarskaart kost 125,00 EUR per jaar.


De handelaarskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de werknemerskaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.

Voor meer informatie omtrent de voorwaarden en aankoop kan je terecht bij Indigo.

 

Werken of verhuizen?

Bedrijfsvoertuigen (inclusief verhuiswagens en -liften, aanhangwagens, mobiele constructies), die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van langdurige werken in een blauwe of betalende zone, kunnen parkeren tegen betaling van een dagretributie van € 7,50.  Deze dagretributie wordt op voorhand betaald door de aankoop van een dagparkeerticket via de parkeershop van Indigo.

 

Indigo

Indigo doet de controle op het parkeren in Maasmechelen en zorgt ook voor de aflevering van parkeerkaarten, Maasmechels kwartier en alle informatie met betrekking tot parkeren.

 

Website Indigo: www.parkindigo.be

E-mail:  parkeren.maasmechelen.be@indigo.com

 

 

U kan ook terecht in de parkeerwinkel, Kruindersweg 7.

 

Openingsuren:
Maandag 13h-16h

Donderdag 10h-13h

Vrijdag 14h-17h

Tel. +32 (0)89 76 70 85
Fax +32 (0)89 76 02 94

terug naar boven

 

Uitgelicht

Contact

Mobiliteit

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

mobiliteit@maasmechelen.be

 

Jelka Rogiers

mobiliteitsambtenaar

T 089 76 96 86

jelka.rogiers@maasmechelen.be

 

Marc Corstjens

administratief medewerker

T 089 76 96 87

marc.corstjens@maasmechelen.be

 
Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons