De Wondere Pluim

 

Maasmechelen viert jong schrijftalent op het ‘Wondere Pluimfeest’

Jonge schrijvers krijgen een pluim in Maasmechelen!

 

 

Vrijdag 13 juni ’14 genoten meer dan 1000 kinderen met hun ouders van het ‘Wondere Pluimfeest’. Ook burgemeester Raf Terwingen en schepen van onderwijs Mieke Ramaekers deelden in de feestvreugde. Dit feest was het slotevenement van ‘de wondere pluim’, een creatief schrijftraject in Maasmechelen voor meer dan 1500 kinderen uit 9 basisscholen, georganiseerd door ouders en leerkrachten, met ondersteuning van de gemeente Maasmechelen, naar een concept van vzw De Veerman. Dit was de vijfde editie van De Wondere Pluim in Maasmechelen.

 

Tijdens dit slotevenement werd het ‘wondere pluimboek’ voorgesteld. Dit boek bevat de verhalen die door leesouders en een vakjury werden geselecteerd. Daarnaast genoten alle aanwezige kinderen van een interactief verhalenparcours, creatieve workshops en een spetterende slotshow in de schouwburg.

 

Wat voorafging…

Op 14 maart lieten de kinderen van basisscholen De Triangel, Leut, Mozaïek, Boorsem, De Griffel, De ZonneWijzer, Op het Boseind, Mozaïek Plus, Heikamp hun fantasie de vrije loop om een verhaal te verzinnen en te schrijven voor De Wondere Pluim.

 

“Iedereen laten delen in het plezier van verhalen schrijven, vertellen en lezen, zonder spellingszorgen, daar draait het om in dit project”, zegt schepen van onderwijs Mieke Ramaekers.

 

Kinderen schrijven, ouders lezen en komen samen tot een eerste selectie. Een jury van schrijvers plukt daar de Wondere Pluimen uit per niveau: zes leeftijdsniveaus, telkens onderverdeeld in moedertaal Nederlands of een andere thuistaal. Niemand let op taalfouten of gekke zinsconstructies. Het gaat puur om de verbeelding en het verhaal. De meest bijzondere verhalen lees je in het Wondere Pluimboek.

 

De vakjury 2014 bestond uit jeugdschrijvers Guy Daniëls, Stefan Boonen, Stijn Moekaars, Berti Persoons en Jan De Kinder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Uitgelicht

Contact

Onderwijs&Educatie

Oude Baan 207

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 98 00


Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons