Kinderarmoedebeleid Gemeente en OCMW Maasmechelen

Beleidsplan Kinderarmoede

Op donderdag 3 april werd het hele welzijnslandschap uitgenodigd door de gemeente & het OCMW van Maasmechelen in het kader van de opstart van het Huis van het Kind en het kinderarmoedeplan in Maasmechelen. Zo’n 50 verschillende organisaties gingen op deze uitnodiging in.

Uitgangspunt was om na te gaan hoe we deze initiatieven zo goed mogelijk en met aandacht voor de meest kwetsbare gezinnen kunnen organiseren. Vanuit de verschillende invalshoeken zoals  onderwijs, opvoeding, kinderopvang, gezondheid, huisvesting & vrije tijd hebben we onderzocht wat in Maasmechelen de belangrijkste behoeften zijn en waar de pijnpunten zich bevinden.

In Maasmechelen  is er reeds een groot aanbod gericht naar gezinnen. Maar het bleek dat er vooral nood is aan meer samenwerking tussen de diensten en behoefte aan een goed zicht op de actuele sociale kaart in Maasmechelen. Een aantal initiatieven zoals, boekbaby’s, babyborrel, … zullen geïntroduceerd worden.

 

Daarnaast moet er meer aandacht gaan naar de manier waarop de meest kwetsbare gezinnen bereikt kunnen worden en de verschillende initiatieven toegankelijk voor hen gemaakt kunnen worden. Vanuit het OCMW en de gemenete zal er extra ingezet worden op gezinsondersteuning.

 

Klik hier voor het Beleidsplan Kinderarmoede

 

Hyperlinken Beleidsplan Kinderarmoede


Uitgelicht

Contact

Onderwijs&Educatie

Oude Baan 207

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 98 00


Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons