Maasmechelen Zot van Te Gek!?

Met deze slogan wil Maasmechelen het taboe rond psychische problemen doorbreken! Psychische problemen nemen in onze samenleving meer en meer toe. Tegelijkertijd wordt er weinig over gesproken. Er is nood aan openheid en we moeten af van het stigma dat kleeft aan geestelijke (on)gezondheid want dat komt zowel preventie als zorg ten goede. Op tijd hulp zoeken en over je problemen durven praten is immers essentieel!

 

Maasmechelen - Eerste Zot van Te Gek!? Gemeente in Vlaanderen.

Het label Zot van Te Gek!? werd op 29 september aan de Gemeente Maasmechelen uitgereikt door Luc Martens, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten en Selah Sue en Guy Swinnen, meter en peter van Te Gek!?

Ook de heer Kris Peeters, Federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaken, was bij de overhandiging aanwezig.

 

Een greep uit de geplande acties:

- Bezoek van hulpverleningsorganisaties aan secundaire scholen in Maasmechelen. Jongeren kunnen in  de school onze gezellige hangplek met infohoek bezoeken, het "vind-ik-leuk-box"-spel spelen, smullen van Te Gek!?-soep, naar een recept van Jeroen Meus, en coole gadgets mèt een boodschap krijgen.

- Pakkend anti-stigmafilmpje voor elke filmvertoning in Euroscoop Maasmechelen.

- Filmvertoning van 'Elling' op 6 oktober om 20u in CC Maasmechelen met inleiding door psychologe Lise Bemelmans van CGG Maasland.

Elling is een luchtige en warme film over twee mannen met psychiatrische problemen die samen in een appartement worden geplaatst en zichzelf proberen te handhaven in de moderne wereld.

- Preventiebeurs in CC Maasmechelen voor het 4de jaar secundair onderwijs met theatervoorstelling 'Rilke, het relaas van een ramkoers' over drugsverslaving; een interactief spel begeleid door het JAC om thema's die jongeren bezighouden bespreekbaar te maken.

- Red No!se Fuif van Jeugdraad Maasmechelen op 3 oktober om 20u in JC Asteroïde B612. De opbrengst van de fuif gaat naar "Rode Neuzen Dag" (initiatief van VTM, Q-music & Belfius voor meer psychologische hulp voor jongeren).

- Cursus 'Zeker van jezelf' van Basiseducatie in het Sociaal Huis. Basiseducatie gaat in deze lessenreeks aan de slag met de materialen van 'Ooit al zo gereageerd'.

- Themahoek rond geestelijke gezondheid in de bibliotheek Maasmechelen.

 

campagnebeeld

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons