Islamitische feesten

 

 

Offerfeest

Tijdens het offerfeest herdenkt men het offer dat van Abraham werd gevraagd toen hij de opdracht kreeg het dierbaarste wat hij bezat, zijn enige zoon, te offeren. Op de dag van het feest, trekken de moslims hun beste kleren aan en gaan ze naar de moskee voor een feestelijk gebed. Slechts een derde van het vlees is voor degene die het offer brengt. Een derde deel wordt aan vrienden meegegeven en de rest is voor de armen.

 

Vanaf 2015 is het niet meer toegelaten om onverdoofd te slachten buiten een erkend slachthuis.

Voor Maasmechelen betekent dit dat onze tijdelijke slachtinrichting ikv het offerfeest op het rallycrosscircuit van Duivelsberg vanaf dan niet meer georganiseerd zal worden.

Er werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een oplossing en die werd intussen gevonden in een samenwerking met het slachthuis te Eisden.

 

Klik hier voor het reglement rond het offerfeest.

 

Het offerfeest schuift ieder jaar ongeveer 10 dagen naar voor. Dit komt omdat de islamitsche kalender een maankalender is (onze jaartelling = zonnekalender).

 

Ramadan

De ramadan is de islamitische vastenmaand. Tussen zonsopgang en zonsondergang onthouden moslims zich van drank, voedsel en ander menselijk genot. Ter afsluiting van de ramadan wordt het ramadanfeest gevierd. Ook het ramadanfeest schuift ieder jaar ongeveer 10 dagen naar voor (zie offerfeest).

 

Uitgelicht

Contact

Samenleven

Oude Baan 207

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 98 80

E-mail

 
Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons