2017 - december

 • Tijdelijk afsluiten gedeelte Schipperstraat en gedeelte Monnikhof voor werkzaamheden nv De Scheepvaart

  NV De Scheepvaart gaat werkzaamheden laten uitvoeren aan de duiker van de Ziepbeek ter hoogte van de Zuid-Willemsvaart, van 4 tot en met 21 december 2017. Om deze werken te kunnen uitvoeren moet er water uit de Ziepbeek worden overgepompt en worden er buizen gelegd op de parallelwegen van de Zuid-Willemsvaart. Hierdoor zal er enkel nog fietsverkeer mogelijk zijn op beide oevers en dit op de volgende weggedeelten:
  - Schipperstraat, gedeelte vanaf de Windmolenweg tot en met de gemeentegrens Maasmechelen/Lanaken;
  - Monnikhof, gedeelte vanaf de splitsing met het jaagpad ter hoogte van de Pastoor Goossenslaan tot de Grotestraat.

  Gemotoriseerd voertuigenverkeer is niet meer mogelijk tijdens de werken; voor de fietsers zullen er op beide oevers tijdelijke “brugjes” gemaakt worden over de buizen. Het fietsverkeer aan de oostkant van de Zuid-Willemsvaart kan het fietspad dat werd aangelegd op het jaagpad, blijven volgen.

 • Windmolenweg terug open voor verkeer

  Het kruispunt van de Rijksweg met de Windmolenweg en de Kerkstraat is begin deze maand weer opengesteld voor verkeer. De voorbije weken werkte de aannemer nog verder aan de Windmolenweg tussen de Slakweidestraat en de Molenveldstraat en aan de afwerking van inritten en voetpaden. Deze werkzaamheden zijn afgerond, waardoor ook dit deel van de Windmolenweg weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

 • Start verkoop gemeentelijke kavels op woensdag 13 december 2017 om 9.00u.

  Op zoek naar een stuk bouwgrond om je eigen droomhuis op te bouwen? Naast het particuliere aanbod zorgt ook het gemeentebestuur voor een gevarieerd aanbod bouwkavels. Het gemeentebestuur start met de verkoop van 21 bouwkavels op de site Mottekamp (3de en laatste fase) en 11 kavels in de Zandstraat (achterzijde Mottekamp). De kavels hebben een oppervlakte van 4.24a tot 7.95 a. De verkoopprijzen variëren van 69 960 tot 131 175 euro.

  Waarom wonen in Mottekamp?
  • Zeer goede ontsluiting
  • Rustige, nieuwe wijk
  • Vlakbij het Nationaal Park
  • Vlakbij het centrum van de gemeente
  • Divers woningaanbod

  Vanaf dit weekend vind je alle informatie op de gemeentelijke website: http://bit.ly/2c9ylJN

  Inschrijven kan vanaf woensdag 13 december 2017 om 09.00 uur via een mail aan de deurwaarder.
  Kandidaat-kopers worden in volgorde van kandidaatstelling door de deurwaarder uitgenodigd.

  We wensen alle kandidaat-kopers veel succes!

 • Recht van antwoord betreffende artikel 'pesticidengebruik bij openbare besturen'.

  In het artikel ‘Openbare besturen gebruiken 60 procent minder pesticiden’ in Het Belang van Limburg op woensdag 6 december 2017 werd de gemeente Maasmechelen vermeld als slechtst scorend op het vlak van pesticidengebruik. Het gemeentebestuur is van mening dat dit een onjuiste bewering is waardoor haar reputatie wordt geschaad en wenst hierover gebruik te maken van haar recht op antwoord.

 • Opening vernieuwde inkomhal, onthaal en dienst burgerzaken

  De werken voor de herinrichting van de inkomhal, het onthaal en de dienst burgerzaken zijn voltooid. Het gemeentehuis dateert van 1979 en sindsdien werden geen noemenswaardige werken uitgevoerd. De inrichting was dan ook erg gedateerd en niet meer aangepast aan de gewijzigde dienstverlening en actuele noden. Voortaan ontvangen we je in een frisse, toegankelijke ruimte waar we een verbeterde en efficiëntere dienstverlening bieden:

 • Tentoonstellingsruimte in inkomhal gemeentehuis

  In de inkomhal is ook ruimte voorzien om de troeven van onze gemeente in de kijker te plaatsen. Regelmatig organiseren we hier een expo. De eerste expositie bevat een aantal archeologische vondsten van de site 'Mottekamp'. Vooraleer de bouwgronden op dit terrein te kunnen verkavelen, werd -zolas voorzien in de wetgeving- een uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Archeologen deden enkele opmerkelijke ontdekkingen. Op een terrein van 7 ha, grenzend aan de E314, legden ze vondsten vrij van 75.000 jaar geleden tot 800 na Christus. De omvang, de perfecte staat van sommige voorwerpen en het unieke karakter zijn verbazingwekkend.

  De tentoonstelling is opgebouwd uit drie tijdsperiodes: de Prehistorie, de Romeinse periode en de Merovingische periode. Je ontdekt er enkele archeologische topvondsten van de opgraving op Mottekamp. Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren. Kom zeker een kijkje nemen en laat je verrassen door de rijkdom van de geschiedenis van het Maasland!

 • Wegenwerken omgeving campus de helix

  De tweede fase van de wegenwerken in de omgeving campus de Helix, meer bepaald het gedeelte van de Heirstraat tussen de Collegestraat en de Trappenstraat zijn bijna afgerond. Tegen eind december ’17 kan het verkeer dan opnieuw richting Looheuvelstraat rijden (onder voorbehoud van weersomstandigheden m.b.t. plaatsen asfalt). Begin volgend jaar worden de stoepen opnieuw aangelegd.

  Begin volgend jaar start de derde fase van deze heraanleg. Dit omvat het gedeelte van de Heirstraat tussen de Collegestraat en de Dr.Haubenlaan. Zowel voor de bewoners als voor weggebruikers die hier passeren, brengen deze werken beperkingen met zich mee:
  • Vanaf het kruispunt Collegestraat/Heirstraat is verkeer richting Dr.Haubenlaan niet mogelijk.
  • De Collegestraat blijft toegankelijk, komende van de Rijksweg. Het verkeer kan doorstromen via de parking aan de sporthal en vervolgens via de Heirstraat en de Looheuvelstraat terug richting Rijksweg rijden.
  • De woningen zullen niet altijd bereikbaar zijn met de auto. De bewoners worden hiervan vooraf steeds op de hoogte gebracht.
  Begin juni is deze fase afgerond. Uiteindelijk volgt dan nog de heraanleg van de Collegestraat, tevens het laatste deel van de totale herinrichting van de omgeving van campus de Helix.

 • Zelf attesten aanvragen

  Sinds enkele jaren kan je een aantal attesten online aanvragen. Het attest vind je quasi onmiddellijk terug in je mailbox. Bezoekers die zich toch aanmelden aan het onthaal voor een attest kunnen deze aanvraag zelf doen aan de terminals.

 • Sluitingsdagen eindejaarsfeesten

  De gemeentelijke diensten en het OCMW zijn gesloten op 25 en 26 december 2017 en 1 januari 2018.
  De dienst toerisme is enkel gesloten op 25 december 2017 en 1 januari 2018.
  Dienstencentrum De Bolster is wel geopend op 26 december 2017.
  Voor zwembad het Prinsenpark gelden andere openingsuren tijdens de kerstvakantie.

 • Ontslagnemende raadsleden

  Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond namen Caroline Penders (Open VLD) en Joke Vanderhallen (Groen) hun ontslag als gemeenteraadslid. Het gemeentebestuur dankt beide dames voor hun inzet van de afgelopen jaren.
  Tijdens de gemeenteraad van begin februari zullen hun opvolgers de eed afleggen.

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons