#WORK bereidt scholieren van Maasmechelen voor op de arbeidsmarkt

Ook dit jaar organiseerde gemeente Maasmechelen het interactief en digitaal spel #WORK voor de Maasmechelse scholieren van het TSO, BSO en Tweedekansonderwijs. Zo'n 150 leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs en tweedekansonderwijs kregen via het spel de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt. Ook de leerlingen van het zevende jaar van PTS Maasmechelen namen deel en gingen in groepjes op pad met een ipad om opdrachten uit te voeren bij dienstverlenende organisaties waarmee ze in contact komen als werkzoekende eens ze hun studies hebben afgerond. De raadzaal van het gemeentehuis fungeerde als hoofdkwartier van het spel, van waaruit de jongeren vertrokken om te voet langs te gaan bij de verschillende organisaties. Schepen van onderwijs Mieke Ramaekers "Via het spel maken de jongeren kennis met organisaties zoals VDAB, mutualiteiten, vakbonden en interimkantoren. Op die manier verwerven zij een eerste positieve ervaring met de arbeidsmarkt in Maasmechelen en leren zij interactief een antwoord te vinden op vragen rond het vinden van een job." 

 

Ook na de spelweek kunnen de jongeren ervaring opdoen in ‘real life’ bij organisaties die deelnemen aan #WORK. Op deze manier kunnen zij feedback krijgen op hun persoonlijke CV en motivatiebrief, hetgeen hen zal helpen om een job te bemachtigen. 

#WORK is een spel ontwikkeld door vzw [ew32], een organisatie die zich inzet om maatschappelijke uitdagingen spreekbaar te maken voor jongeren. ??

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons