Maasmechelen presenteert nieuw logo en nieuwe website

 

“Vandaag stelt Maasmechelen haar nieuwe logo voor! Een strakke, dubbele groene M die verwijst naar ‘Maasmechelen’. Het gemeentebestuur kijkt hiermee de toekomst ambitieus tegemoet, met respect voor hetgeen was”, aldus burgemeester Terwingen.

 

Zo zie je bijvoorbeeld dat de kleurtinten van het vroegere logo terugkomen: de felgroene kleur verwijst naar het unieke en uitgebreide aanbod aan natuur dat onze gemeente rijk is. Deze figuur zal op huisstijldragers gebruikt worden in combinatie met donkerblauw, de verwijzing naar water, naar de Maas.

 

Door te kiezen voor een vereenvoudigd logo met enkel de letter M willen we de eenheid binnen Maasmechelen beklemtonen. We zijn immers één gemeente, één gemeenschap. Dit geheel is méér én sterker dan de som van de aparte onderdelen waaruit Maasmechelen destijds ontstond.

 

Het nieuwe logo vervangt het logo dat sinds de jaren ‘90 in gebruik was, destijds een ontwerp van Pollie Gregoor. Na meer dan 25 jaar kunnen we stellen dat dit ontwerp meer dan ‘dienst’ deed. De levensduur is echter voorbij en het logo blijkt inmiddels onvoldoende geschikt voor nieuwe hedendaagse huisstijldragers en toepassingen. 

 

Het gebruik van het logo zullen we systematisch implementeren. Een aantal huisstijldragers worden onmiddellijk aangepast: vlaggen, briefpapier, omslagen, …. Voor andere elementen zullen we dit doen zodra deze vervangen dienen te worden.

Het ontwerp voor dit logo ontstond binnen de gemeentelijke diensten. Een ontwerpbureau hielp  deze figuur grafisch te verfijnen.

 

Visitmaasmechelen.com

Een bezoek of verblijf in Maasmechelen kan je voortaan voorbereiden via de vernieuwde toeristische website www.visitmaasmechelen.com.  Hiermee spelen we in op de nieuwe trends en noden van de hedendaagse toerist:

  • Leuke adresjes (HoReCa)
  • Inspirerend
  • Tips voor een leuk verblijf
  • Responsief

 

De vergunde HoReCa-zaken in Maasmechelen bieden we de gelegenheid zich gratis kenbaar te maken aan de toeristen via de website. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij onze samenwerking met Toerisme Limburg en hun toeristische databank toerismewerkt.be.

 

“Maasmechelen is de eerste Limburgse partner met een automatische koppeling tussen de gemeentelijke toeristische website en de databank van Toerisme Limburg. Hierdoor verschijnt de HoReCa dan niet enkel in 4 talen op de toeristische website van Visit Maasmechelen maar ook op die van toerisme Limburg. Twee vliegen in één klap!”, zegt Erik Kortleven, schepen van toerisme.

 

Daarnaast willen we met visitmaasmechelen.com de toekomstige bezoekers inspireren. De dienst toerisme voorziet permanent een ‘flow’ in de pagina door onder meer tips van influencers en eigen nieuwsblogs te integreren.

 

Tenslotte zal de nieuwe toeristische website ook responsief zijn. Dit betekent dat alle informatie eenvoudig te raadplegen is door de bezoekers die zich reeds in onze gemeente  bevinden en opzoekingen doen via hun mobiele apparaten.

 

Met dit nieuwe logo en de nieuwe toeristische site bereidt Maasmechelen zich voor op de toekomst. In het najaar zal ook de gemeentelijke website vernieuwd worden: alle informatie overzichtelijk gebundeld en aangepast voor gebruik op smartphones en tablets.

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons