Workshops ondernemers

Zelfstandige ondernemers, evenals medewerkers en zaakvoerders van KMO's volgen vaak minder opleiding dan hun collega’s werkzaam bij grote(re) ondernemingen. De voornaamste reden hiervoor is tijdsgebrek. Nochtans hebben (klein)handelszaken met beter opgeleide medewerkers en zaakvoerders meer kans op slagen! Hen ondersteunen door professionele en praktijk- en ervaringsgerichte bijscholing met beheersmatige inhoud is dan ook een bijzonder aandachtspunt. Het is daarom dat het gemeentebestuur i.s.m. SYNTRA Vlaanderen en Fortio-bedrijfsopleidingen korte opleidingen organiseert.

Deze opleiding richten zich tot zelfstandigen, micro-ondernemingen (< 10 werknemers) en kleine KMO’s (< 50 werknemers)

 

Workshop 1 - Content Marketing

Je wilt met je bedrijf ‘iets’ met sociale media doen, maar weet niet waar of hoe te beginnen.  Wil je hier meer over weten? Dan is deze opleiding iets voor jou!  Je ontdekt de vele mogelijkheden en leert hoe je je doelgroep en community nauwer kunt betrekken.  Je leert concreet je potentiële doelgroep bereiken, een community beheren om zo ook de community in te zetten als ambassadeurs.

 

Wanneer? Do 15 maart ’18  (inschrijven kan tot 8 maart ’18)

Waar? Broodjes Bistro Stop, Rijksweg 246, 3630 Maasmechelen

 

Workshop 2 - Starten met Google Adwords

Google Adwords geeft aan website-eigenaars de mogelijkheid om te verschijnen bij bepaalde zoekopdrachten. Het is een populaire en een van de effectiefste vormen van online adverteren. Google Adwords gaat verder dan het schrijven van advertentietekst. Naast een goede voorbereiding moet de campagne verder opgevolgd en beheerd worden. In deze workshop komen volgende elementen aan bod: hoe starten met Google Adwords, hoe kan een Google Adwords-campagne geoptimaliseerd worden, welke zoekwoorden worden het best gebruikt, hoeveel kost een campagne, etc.

 

Wanneer? Do 29 maart ’18  (inschrijven kan tot 22 maart ’18)

Waar? Eat Right by Den Appel, Rijksweg 609, 3630 Maasmechelen

 

Workshop 3 - Probleemoplossend denken: the real issue bloot leggen

Probleemoplossend denken, problem solving, oplossingsgericht werken, …  Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: je wilt efficiëntie.  Moet ja vaak dezelfde brandjes blussen?  Dan is deze opleiding iets voor jou!

Leer de kneepjes van probleemoplossend denken kennen én toepassen.  Het resultaat?  Ten eerste spoor je de kern van de problemen op, stel je de juiste vragen en biedt verschillende antwoorden.

  •  Je put uit een voorraad van methodes en technieken en kiest er de juiste uit voor elke situatie.
  • Je krijgt inzicht in het groepsproces rond het zoeken naar oplossingen en stuurt je collega’s naar een creatieve aanpak.

 

Wanneer? Do 19 april ’18  (inschrijven kan tot 12 april ’18)

Waar? The Barn Concept, Hemelrijkstraat 59, 3630 Maasmechelen

 

Zin om te komen?

Alle workshops starten om 18.30 uur met een hapje en een drankje.

Kostprijs? Je betaalt slechts 20 euro (i.p.v. 50 euro) - Betalen obv factuur – wordt verzonden naar het facturatieadres.

 

Inschrijvingen: Dienst economie - Heirstraat 239 - yvette.wasiak@maasmechelen.be - T 089 76 97 03

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons