Pleegzorg: misschien iets voor jou?

Maasmechelen is een ‘pleegzorggemeente’. Dit betekent dat we, i.s.m. Pleegzorg Vlaanderen ons willen engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in onze buurt een thuis willen bieden.

Ben jij huismoeder of –vader? Of ben je misschien sinds kort gepensioneerd en op zoek naar een zinvolle invulling van je tijd? Dan is pleegzorg misschien wel iets voor jou. Pleegzorg Limburg zoekt mensen die de tijd en flexibiliteit hebben om kinderen en jongeren in crisissituaties op te vangen.

Soms gaat het zodanig mis in een gezin dat kinderen snel een andere thuis nodig hebben. Crisisgezinnen bieden dan de nodige warmte, veiligheid en stabiliteit. In principe voor maximaal twee weken, maar als het pleeggezin hiervoor open staat, kan het kind – indien nodig – ook langer blijven.

Pleegzorg Limburg is dringend op zoek naar nieuwe crisisgezinnen. Ben je niet zo flexibel maar wil je wel een steentje bijdragen? Dan is ondersteunende pleegzorg jou misschien op het lijf geschreven. In dat geval ondersteun je een gezin dat het moeilijk heeft door een kind af en toe een weekend of tijdens vakanties op te vangen.

Interesse? Kom naar een vrijblijvende infoavond! Meer info via www.pleegzorglimburg.be of 089 84 07 60.

Uitgelicht

Contact

Administratief Centrum

Heirstraat 239
3630 Maasmechelen

T 089 769 610
F 089 769 649
E-mail


facebook twitter

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons