Logo

logo-MM4

Een logo is een herkenningsteken. Je vindt het logo van de gemeente Maasmechelen terug op alle zaken die met de gemeente te maken hebben, bv. gebouwen, vrachtwagens, publicaties,...

 

In het huidige logo (ontwerp van Pollie Gregoor) wordt vooral de waarde van Maasmechelen als natuurrijke gemeente benadrukt. Inhoudelijk zien we daarin de M van Maasmechelen naar voor komen als één groot geheel met een verwijzing naar het reliëf en de Maasmeander.  Verder negen bomen die acht deelgemeenten en één kerkdorp weergeven, waarvan de loofbomen de gemeenten in de alluviale vlakte van de Maas symboliseren (Uikhoven, Boorsem, Leut, Meeswijk en Kotem) en de dennen de gemeenten die grotendeels op de boskant-zandgrond liggen (Eisden, Mechelen aan de Maas, Opgrimbie en Vucht). 

 

Het lichtblauw vierkant omkadert als het ware de afzonderlijke delen, elk met hun eigenheid. Er wordt gewerkt met de eenvoudigste grondvormen: vierkant, driehoek, cirkel. Vormen die in alle culturen een rol spelen in de vormgeving en over heel de wereld dezelfde boodschap bevatten nl. vierkant staat voor beschermend geheel, driehoek voor dynamiek en rust tegelijk, cirkel voor introspectie,' bezinning.

 

Ook in de kleur komt een betekenis naar voor.  Groen roept de vredige rust op van het vruchtbare landschap en is symbool van vruchtbaarheid , hoop en wedergeboorte. Blauw geeft de ruimtelijke werking, weidse uitgestrektheid.  Deze kleur is stil en rustgevend.  Fysisch gezien is groen de kleur waarvoor het oog het gevoeligst is en door zijn golflengte een kleur die altijd een scherp beeld geeft omdat alle receptoren erdoor gestimuleerd worden. Psychologisch is blauw dan weer de kleur die door het grootst aantal mensen als aangenaam wordt ervaren.

 

Heb je het logo nodig voor je drukwerken? Neem even contact op met de communicatiedienst - T 089 769 747 of communicatie@maasmechelen.be.

 


Uitgelicht

Contact

Secretariaat

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 37

F 089 76 96 49

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons