Subsidies

Projectsubsidie

Het gemeentebestuur wil jongeren met creatieve ideeën ondersteunen. Jaarlijks subsidieert ze daarom 5 jongerenprojecten met 500 €. In het subsidiereglement vind je wat meer uitleg over de spelregels van deze subsidie. Je kan ook altijd binnenspringen op de jeugddienst aan de Oude Baan 207 of contact opnemen met Riccardo Moro op riccardo.moro@maasmechelen.be of op T 089 76 98 56 voor wat extra uitleg. Een aanvraag indienen kan via dit formulier.

 

Ook de provinciale jeugddienst heeft geld veil voor de ondersteuning van jongerenprojecten. Het moet gaan om "initiatieven voor en/of door jongeren die inspelen op actuele vragen, ontwikkelingen en behoeften binnen het sociaal-cultureel vrijetijdsgegeven van jongeren". Meer informatie vind je hier. Op de gemeentelijke jeugddienst kan je terecht voor hulp bij je aanvraag.

Vormingssubsidie 

Ben je van plan een animatorcursus of een andere cursus te volgen die erkend wordt door de Vlaamse Overheid (klik hier voor het overzicht), dan kan je ook rekenen op een financieel ruggensteuntje van het gemeentebestuur. Per cursusdag kun je maximaal 20 € terugbetaald krijgen. In het subsidiereglement vind je wat meer uitleg over de spelregels van deze subsidie. Je kan ook altijd binnenspringen op de jeugddienst aan de Oude Baan 207 of contact opnemen met  Riccardo Moro op riccardo.moro@maasmechelen.be of op T 089 76 98 56 voor wat extra uitleg. Een aanvraag indienen kan via dit formulier als je de kosten zelf betaalde, of via dit formulier als de kosten betaald werden door de jeugdvereniging.


Uitgelicht

Contact

Jeugddienst

Binnenhof 4 bus 5

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 97 87

E-mail


facebook
Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons