Revitalisering Oude Bunders

Doel van de studie

 

Het bedrijventerrein Oude Bunders is van strategisch belang voor Maasmechelen. Het ligt vlakbij de grens met Nederland (en het Ruhrgebied), ten zuiden van de E314 en tussen de N78 en de Zuid-Willemsvaart.

 

Binnen enkele jaren moet de Oude Bunders, conform de visie van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, als een grote regionale economische poort voor Maasmechelen, Limburg en zelfs Vlaanderen functioneren. Om deze rol waar te kunnen maken, moet het bedrijventerrein verder geoptimaliseerd en verdicht worden.

 

De toekomst van de Oude Bunders kan echter niet los gezien worden van de herinrichting de N78. Ook hier moet aandacht besteed worden aan een aantal prangende vraagstukken zoals het optimaliseren van de multimodale verkeersafwikkeling en het versterken van de handelsfunctie in relatie met de woonfunctie.     

 

De gemeente besliste daarom om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren waarin maatregelen en acties worden voorgesteld om de verschillende functies in het gebied (wonen, werken, winkelen, verplaatsen) beter op elkaar af te stemmen. Een duurzaam en efficiënt ruimtegebruik is hierbij het centrale uitgangspunt.

 

Gezien de complexiteit en veelzijdigheid van de studie, werd ze toevertrouwd aan een consortium bestaande uit een economisch adviesbureau (IDEA Consult), een stedenbouwkundig studiebureau (BUUR cvba) en een juridisch adviesbureau (Lydian Lawyers).

Uitgelicht

Contact

Socio-economische ontwikkeling

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 67

F 089 72 18 15

E-mail

 

Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 96 78

F 089 76 96 79

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons