Ambulante handel

Ambulante activiteiten kunnen uitgeoefend worden op het openbare domein alsook op privé-terrein. in beide gevallen is echter een voorafgaande machtiging nodig van de gemeente Maasmechelen !

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen ambulante handel waarvoor een vaste standplaats is vereist (openbaar domein en privaat domein) en ambulante handel die op rondtrekkende wijze wordt uitgeoefend.

Ambulante handelaars welke dagelijks, wekelijks, ... op dezelfde plaats hun activiteit uitoefenen vallen onder de eerste categorie. Ambulante handelaars op rondtrekkende wijze verplaatsen zich constant en worden door hun cliënteel aangesproken met het oog op verkoop van hun producten en vallen onder de tweede categorie.

De voorafgaande machtiging / toelating voor de uitoefening van ambulante activiteiten kan aangevraagd worden door gebruik te maken van onderstaande aanvraagformulieren:

 


Ambulante handelaars welke hun activiteit uitoefenen op een vaste standplaats betalen hiervoor een vergoeding aan de gemeente Maasmechelen, te weten een bedrag van € 0,50 per m² per vaste standplaats, met een minimum van € 10, ongeacht de aard van de verkochte producten of aangeboden diensten, iedere begonnen dag geldend als volledige dag.

Ambulante handelaars welke hun activiteit uitoefenen op rondtrekkende wijze betalen een vergoeding aan de gemeente Maasmechelen van € 250 voor een periode van 12 maanden, ongeacht de aanvangsmaand, per voertuig, ongeacht de aard van het voertuig en ongeacht de aard van de verkochte producten of aangeboden diensten.

Uitgelicht

Contact

Markt- en kermisleider

Ria Theunissen

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 76 97 68

F 089 72 18 15

G 0491 56 89 01


Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons