Kamerwonen

Eerste uitbatingsvergunning voor kamerwonen afgeleverd op 2 september 2016!

 

Het gemeentebestuur van Maasmechelen levert de eerste uitbatingsvergunning voor kamerwonen af. Deze vergunning biedt de garantie dat het pand voldoet aan de basisvereisten inzake stabiliteit, bouwfysica, veiligheid en minimaal comfort.

 

De eigenaar ontvangt deze vergunning nadat hij heel wat ingrijpende maatregelen nam, zoals het vervangen van alle ramen en het vergroten van de gemeenschappelijke keuken. Mede dankzij het advies en de intensieve begeleiding van Stebo werden deze kamers in orde gebracht. 

 

 

Gemeentelijk kamerreglement goedgekeurd door de minister!

 

De gemeente Maasmechelen maakt werk van goed wonen voor al haar inwoners. Dit betekent dat alle woningen moeten voldoen aan een aantal basisvereisten van stabiliteit, bouwfysica, veiligheid en minimaal comfort. Dit geldt ook voor kleinere woonvormen zoals kamers. Daarom werd een gemeentelijk kamerreglement opgesteld, om te zorgen dat ook huurders van deze kamers kwaliteitsvol kunnen wonen.

 

Als eigenaar/verhuurder van kamerwoningen vind je hier meer informatie.

Als huurder van een kamer vind je hier meer informatie.

Indien je een specifieke vraag hebt, kan je ook mailen

 

Het gemeentelijk kamerreglement trad vanaf 1 april 2015 in voege. Na een ruime overgangsperiode, heeft elke eigenaar/verhuurder een uitbatingsvergunning nodig om kamers te verhuren. Als uitbater moet je zorgen dat het gebouw, de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes voldoen aan de nodige kwaliteitseisen. Pas als je hieraan voldoet, kan je een uitbatingsvergunning krijgen en mag je de kamers verhuren. 

 

Het kamerreglement is van toepassing op alle kamers en kamerwoningen op grondgebied van de gemeente Maasmechelen. Een kamer is een niet-zelfstandige woning. Dit houdt in dat minstens één van de 3 basisfuncties ontbreekt in de kamer: een bad of douche, een toilet of een keuken. Een kamerwoning omvat alle kamers en de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. 

 

 

Uitgelicht

Contact

Dienst Omgeving

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 769 698

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons