Omgevingsvergunning

 Digitale bouwaanvraag

Op 1 januari 2018 werd in Vlaanderen de omgevingsvergunning ingevoerd, die voortaan de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning vervangt. Aanvragen kunnen ingediend worden via het omgevingsloket.

 

http://www.omgevingsloketvlaanderen.be

 

Er zijn verschillende manieren om een omgevingsaanvraag in te dienen. Als de medewerking van een architect vereist is moet de aanvraag digitaal via het omgevingsloket ingediend worden. Heeft de aanvraag énkel betrekking op stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen architect vereist is dan biedt de gemeente Maasmechelen 3 verschillende manieren om deze in te dienen. Aanvragen voor een omgevingsvergunning waarvoor de medewerking van architect niet vereist is, betreffen handelingen zoals het kappen van bomen, het bouwen van een tuinhuis of een garage …

  1. Analoog: je verstuurt je aanvraag per aangetekende zending of geeft deze af  aan de balie tegen ontvangstbewijs. Zodra het dossier volledig is verklaard wordt het door een medewerker gedigitaliseerd.
    De dossierkosten hiervoor bedragen € 100.
  2. Digitaal met afspraak: je maakt een afspraak met een medewerker via 089/76 96 98. Met ondersteuning van de medewerker wordt je dossier digitaal ingediend. Je brengt al je documenten, bij voorkeur digitaal, en je e-id kaart met pincode mee.
    Er worden geen dossierkosten aangerekend. 
  3. Digitaal zonder afspraak: je dient het dossier zelf thuis in via het omgevingsloket. Je kan gebruik maken van de snelinvoer.

 

Het is belangrijk dat je de juiste documenten inlevert conform het toe te passen normenboek. Het normenboek verschilt per type aanvraag. Deze normenboeken zijn terug te vinden via onderstaande links:

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Contact

Dienst Omgeving

Heirstraat 239

3630 Maasmechelen

 

T 089 769 698

E-mail

Mijn Maasmechelen

Zoeken

Volg ons