HAGEN QUARTETT - B. Bartók, H. Wolf, F. Schubert

Het beroemde Hagen Quartett staat bekend om zijn onnavolgbare samenspel, stilistische veelzijdigheid en unieke klankkwaliteit en wordt als één van de beste strijkkwartetten ter wereld beschouwd. De noblesse en complete vanzelfsprekendheid van zijn samenspel is een zoektocht
naar de absolute schoonheid. Een aristocratische speelhouding, beheersing en gepolijst klankbeeld kenmerken de superieure kamermuziek van dit sublieme kwartet. Na dertig jaar bepaalt het Hagen Quartett nog steeds de standaard aan de wereldtop.
Het Hagen Quartett slaagt er steevast in om een goed gebalanceerd en intelligent programma samen te stellen. In de Sint-Pieterskerk combineert het Bartóks zesde en laatste strijkkwartet met Schuberts kwartet nr. 13, ook wel bekend onder de bijnaam Rosamunde. Het is de tweede beweging die het kwartet zijn bijnaam verleent. Schubert baseerde deze beweging op muziek die hij
schreef bij het gelijknamige toneelstuk van Helmina von Chézy. Hugo Wolfs Italienische Serenade maakt het programma compleet. De latere bewerking voor symfonieorkest werd één van zijn populairste werken.
We zijn fier het Hagen Quartett eindelijk te mogen verwelkomen in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen. Ongetwijfeld één van de fenomenale hoogtepunten van het seizoen!
Lukas Hagen: viool - Rainer Schmidt: viool - Veronika Hagen: altviool - Clemens Hagen: cello - foto: Harald Hoffmann
Kamermuziek als glanzend marmer. Bril af en diepe buiging. Kwadratuur
B. Bartók - Strijkkwartet nr. 6 in D Sz 114
H. Wolf - Italienische Serenade voor strijkkwartet in G
F. Schubert - Strijkkwartet nr. 13 in a D 804 Op. 29 Rosamunde
www.hagenquartett.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; Abo / Groep: 18,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Categorie