ENSOR STRIJKKWARTET & MONA VERHAS - F. Schubert, H. Vieuxtemps

Het Ensor Strijkkwartet is een vaste muzikale gast in onze kamermuziekreeks. Het profileert zich als een ensemble dat de hele kwartetliteratuur van klassiek tot hedendaags wil vertolken.
Met Mona Verhas stelt het Ensor Strijkkwartet een bijzonder beloftevolle jonge violiste voor. Al op veertienjarige leeftijd won ze het Internationale Concours van Cièza. Sindsdien won ze prijzen bij het Internationale Knopf Concours, de Rotary Breughel Wedstrijd en de Belfius Classics. Ze gaf concerten op podia als Flagey en De Munt en soleerde met orkesten als Prima la Musica en Brussels Sinfonietta in vioolconcerten van Mozart, Beethoven, Bruch, Mendelssohn, Lalo, Sibelius en
De Sarasate. Het ondersteunen en promoten van talentvolle musici is voor Ensor Strijkkwartet een belangrijke doelstelling, die we in onze kamermuziekreeks graag onderschrijven. Met Mona Verhas als soliste horen we Franz Schuberts Rondo in A voor vioolsolo en strijkers. Naast het strijkkwartet D 87 van Schubert laat het Ensor Strijkkwartet je kennismaken met het zelden gespeelde strijkkwartet Op. 44 nr. 1 van de Belgische vioolvirtuoos Henri Vieuxtemps. Dit strijkkwartet toont ons Vieuxtemps als volbloed romanticus. Een fijne kennismaking met soliste Mona Verhas en minder gekend werk van Henri Vieuxtemps.
Mona Verhas: viool - Eric Robberecht: viool - Francis Reusens: viool - Frans Vos: altviool - Steven Caeyers: cello
F. Schubert - Strijkkwartet D87, Op. Post. 125.1,
Rondo in A Major, D438
H. Vieuxtemps - Strijkkwartet Op. 44 nr. 1
www.ensor4.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Organisatie

CC Maasmechelen

Categorie