FRANS MEDAER - VENSTER OP DE WERELD - Het Maasland doorheen de geschiedenis

Frans Medaer, historicus, gewezen leerkracht en begenadigd verteller, is sinds 2010 regelmatig te gast in CC Maasmechelen tijdens lezingen, uitstappen en expo's. Hij is voorzitter van Unicef regio Maasland, verantwoordelijke van Child Focus Maasland en projectleider van Boodschap voor een Betere Wereld.
Tijdens deze lezing vertelt Frans Medaer aan de hand van talrijke dia's en anekdotes over het Maasland doorheen de geschiedenis. Vertrekkende in de oertijd neemt hij het publiek mee doorheen de eeuwen met o.a. aandacht voor de Eburonen, Romeinen, Franken, Karel de Grote, graafschap Loon, prinsbisdom Luik, Hollandse periode, de Limburgen en de wereldoorlogen.
De avond wordt muzikaal opgeluisterd met liederen uit het Maaslandse verleden, gezongen door het Meeswijker Mannenkoor Sint-Cecilia en begeleid door de Russische topviolist en tenor Rauf Berman (die samenwerkt met André Rieu) en de eveneens Russische pianiste Sofia Shapiro, die opgeleid is in
de wereldberoemde Stoljarsky Muziekschool in Odessa.
Het koor en de solisten brengen liederen die verbonden zijn met de Maaslandse geschiedenis. We luisteren o.a. naar Glück auf, Con te partiro, la Montanara, het Maasland, Kalinka, Wiej sjoe'n os Limburg is. Ook zijn er prachtige solo's voor viool en piano.
Foto: Jill Lecock
Organisatie: CC, Dienst Erfgoed i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €

Waar

Organisatie

CC Maasmechelen