Tentoonstelling Paardenlijkwagen

OUDE PAARDENLIJKWAGEN IEDERE ZONDAG VAN JULI EN AUGUSTUS TE BEZICHTIGEN IN DE KERK VAN VUCHT-MAASMECHELEN VAN 14 U TOT 17 U.
Vorig jaar werd de oude paarden lijkwagen van Vucht, die dateert van voor de tweede wereldoorlog, prachtig gerestaureerd met financiële steun van de gemeente Maasmechelen. Sinds eind april van dit jaar wordt de lijkwagen permanent tentoongesteld in de kerk van Vucht. Vermits hij in principe enkel te bezichtigen is tijdens vieringen, ging de heemkundige kring Vochte in overleg met de kerkfabriek om de kerk vaker open te stellen zodat het publiek de kerk kan bezoeken en tegelijk een mooi stukje erfgoed dat de lijkwagen toch is, te bewonderen.
Daarom zal de kerk van Vucht iedere zondagnamiddag van de maanden juli en augustus van 14 u tot 17 u geopend zijn waarbij niet enkel de paardenlijkwagen te zien is maar waarbij men ook kan genieten van het intieme en stemmige interieur van de dorpskerk. De kerk ligt langs de fietsroute maar is uiteraard ook bereikbaar door wandelaars en auto's. Bezoekers kunnen voor of na hun bezoek een kop koffie of een frisse pint gaan drinken in een café nabij de kerk gelegen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar