Lezing “Begrafeniscultuur door de eeuwen heen”

Wim Vlaanderen, een Nederlander uit Zwolle, is bijna 40 jaar beheerder geweest van begraafplaatsen in Zwolle en Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de gebruiken rond het begraven. Begraafplaatsen zijn een spiegel van de samenleving; zij geven een indruk van het leven in het heden en verleden waar zij zijn gelegen. Tijdens de lezing vertelt hij over hoe onze voorouders hun doden begroeven, maar ook over (schijn)dodenhuisjes, knekelhuizen en duivelsroosters. Hij toont bijzondere foto's van aparte graven en missers van beeldhouwers. Naast tragiek is er ook humor in het verhaal en in de beelden.
Nu op onze begraafplaatsen voortdurend graven worden opgeruimd, zogezegd omdat er te weinig plaats zou zijn, lijkt het ons zinvol om de betekenis van het begraven van onze dierbaren eens in een ander (historisch) perspectief te plaatsen.
De lezing heeft plaats op zaterdag 26 oktober 2019 om 14 u in de kerk van Vucht-Maasmechelen, Dorpsstraat. De toegang is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

Organisatie

Heemkundige Kring Vochte