Ecotron UHasselt: een teletijdmachine voor klimaatonderzoek

Het klimaat verandert. Maar wat zal dit betekenen voor onze omgeving? Zal de heide er over 50 jaar nog uitzien zoals vandaag? Om dit te weten te komen, hebben wetenschappers de Ecotron Hasselt University gebouwd. Je kan de Ecotron het best vergelijken met een teletijdmachine, waarin men het klimaat van de toekomst zal nabootsen. Zo kunnen wetenschappers de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen.

De Ecotron maakt deel uit van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de UHasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit en klimaat in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Ben je benieuwd naar de manier waarop men het klimaat van de toekomst zal nabootsen en wat men zal bestuderen? Kom dan zeker naar één van onze rondleidingen achter de schermen van de Ecotron. Een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen zal jullie rondleiden.

De Ecotron kun je bezoeken op 4 startmomenten: 11:00, 13:00, 14:00 en 15:00. Vooraf inschrijven is verplicht. Maximum 25 personen. Elke rondleiding duurt 1.5u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Connecterra, Nationaal Park Hoge Kempen

Categorie