Lezing : Erik Vlaminck

Erik Vlaminck kreeg bekendheid met zijn romans over het ongewone leven van gewone mensen in de 20° eeuw (langs moederszijde, langs vaderszijde, langs schrijverszijde). Andere bekende werken zijn 'Suikerspin' (2008), 'Brandlucht' (2011) en 'Miranda van frituur Miranda' (2013).

Hij schrijft ook de column 'Brieven van dikke Freddy' waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde. Dikke Freddy is Vlamincks handpop, waarmee hij stekelig commentaar geeft op ongelijkheid, discriminatie en armoede.

Vlaminck levert met zijn fictieve armoedeverhaal, de keerzijde, een hilarisch, satirische aanvulling. Erik Vlaminck beschrijft met veel mededogen en geloofwaardigheid het leven en de tragiek van de gewone man.

Vele personages zijn slachtoffer van anderen of van bepaalde structuren. Zijn werk is echter niet belerend. Hij vertelt over het verdriet van zovelen dat vaak onzichtbaar blijft. Al wat hij doet is registreren. De lezer moet zelf conclusies trekken.

Tijdens lezingen ontpopt Erik Vlaminck zich als een performer pur sang. Hij speelt en imiteert personages uit zijn boeken. Zijn podiumtalent bracht hem ondermeer bij Saint-Amour, Uitgelezen, Manuscripta, enz…

GRATIS maar inschrijven verplicht!
(max. 50 deelnemers)

I.s.m. ACV-Limburg: zone Maasland en Literatuur Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Inschrijven

E-mail
bibbalie@maasmechelen.be
Bel naar
089 76 97 20

Organisatie

Bibliotheek Maasmechelen

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening van het Lokaal bestuur blijft gegarandeerd, maar is aangepast aan de voorschriften rond sociale afstand.

De deuren van het Gemeentehuis en Sociaal huis zijn gesloten. Er wordt gewerkt op afspraak!
Telefonische bereikbaarheid op werkdagen:
09.00 uur – 12.00 uur | 13.00 uur – 16.00 uur

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
alert-box-close-text