DOCUFILM LOSING SIGHT AFRIKA FILMFESTIVAL MAASMECHELEN 2020 - voorstelling project Bacongo Limburg

Twee jonge Limburgse documentairemakers, Jorgo Kokkinidis en Leon Leenders, trokken met Licht voor de Wereld naar het Mwangaza oogziekenhuis in Kolwezi. Wekenlang volgden ze het werk van oogarts Socrate Kapalu en zijn team.
Het resultaat is een aangrijpend relaas van drie families die met blindheid geconfronteerd worden. In Congo zijn 770.000 mensen waaronder 25.000 kinderen blind. De hoofdoorzaak van blindheid is armoede. Wie arm is, heeft vaak geen toegang tot oogzorg. Jorgo maakte ook heel wat foto's en voor één ontving hij de National Geographic Fotoprijs 2019 in de catergorie 'Mens'.
Enkele van Jorgo Kokkinidis foto's zullen die avond te zien zijn, hij verzorgt eveneens de inleiding.
Als afsluiting zal het Project Bacongo Limburg voorgesteld worden dat vanaf het najaar 2020 een jaar lang de hele provincie en Maasmechelen zal aandoen.
Op de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid zal door persoonlijke verhalen van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode, de rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg in de kijker staan. (Een project van o.a. de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Het Stadsmus Hasselt, Vormingplus Limburg, Hand in Hand tegen racisme, Afrika Filmfestival…)

www.bacongolimburg.be

Partners: Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoeddienst Maasmechelen, CC Maasmechelen, Afrika Filmfestival, GROS Maasmechelen, Vormingplus Limburg, Het Stadsmus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

CC Maasmechelen

Categorie

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening van het Lokaal bestuur blijft gegarandeerd, maar is aangepast aan de voorschriften rond sociale afstand.

De deuren van het Gemeentehuis en Sociaal huis zijn gesloten. Er wordt gewerkt op afspraak!
Telefonische bereikbaarheid op werkdagen:
09.00 uur – 12.00 uur | 13.00 uur – 16.00 uur

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
alert-box-close-text