Zuidpool - De aanzegster

In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool bracht daar verandering in en ging in zee met de veelgeprezen schrijver en grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer.

Hij schreef een nieuwe theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice.
Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle geledingen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn …
De aanzegster (voorheen Bij gebrek aan getuigen) is een hedendaagse tragedie, waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als één van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Voor La Superba kreeg hij in 2014 de Libris Literatuur Prijs.
Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

Zuidpool staat bekend om zijn grote liefde voor tekst, die vorm krijgt in scherpe bewerkingen van repertoire en in het opvoeren van nieuwe teksten. Op vraag van Zuidpool schrijft literaire reus Ilja Leonard Pfeijffer zijn eerste theatertekst voor een Vlaams gezelschap. In Nederland werden al acht stukken van hem gespeeld, waaronder De advocaat, dat in 2017 de Taalunie Toneelschrijfprijs kreeg. De aanzegster is vintage Pfeijffer: een heerlijk rijke taal en snedige dialogen verweven tot een intrigerend spel met perspectieven.

zuidpool.be
iljapfeijffer.com

Gratis inleiding om 19.30 uur.

met: Sofie Decleir, Robby Cleiren, Koen van Kaam, Stijn Van Opstal en Kenneth Cardon - tekst: Ilja Leonard Pfeijffer - regie: Jorgen Cassier - livemuziek: Els Vandeweyer - kostuumontwerp: Andrea Kränzlin - lichtontwerp: Harry Cole - techniek: Eva ermul en Wim De Clerck - productie: Zuidpool foto: Kaat Pype - scènebeeld: Kurt Van der Elst - coproductie met de Roovers

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Abo - 14,00 euro, -26 - 10,00 euro

Inschrijven

Contact

E-mail
info@ccmaasmechelen.be
T
089769797

Organisatie

CC Maasmechelen