BRUNO VANDEN BROECKE & VALENTIJN DHAENENS / KVS - Jonathan

Het overlijden van moeder Claudine - getroffen door corona - luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.
Jonathan is een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een AI-team, dat hem versneld in roulatie bracht op het moment dat COVID-19 de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting. Jonathan is een poëtische voorstelling, een bevreemdende conversatie tussen robot, mens en publiek. Verwacht je aan een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en om te gaan met verrassingen en tegenslagen.
KVS-acteurs Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens heten je welkom in hun iemandsland. Twintig jaar geleden stonden ze aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN, nu spelen ze eindelijk een eerste creatie samen.
tekst en spel: Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens - stem van Claudine: Gilda De Bal - geluid: Bram Moriau - licht: Geert Drobé - kostuum: Heidi Ehrhart - productie: KVS - foto: Danny Willems

Gratis inleiding om 19.30 uur.
Dit duo slaagt er feilloos in om wat dit voorjaar ieders hart brak - de toestanden in de woonzorgcentra en het eenzame sterven - tot een stuk te verwerken dat je doet lachen, je ontroert én een zaadje gezond wantrouwen tegenover artificiële intelligentie in je hoofd plant. Knack Focus
Even hartverscheurend als hilarisch, en het beroert zowel het hoofd als het gemoed. De Standaard
Valentijn Dhaenens imponeert, Bruno Vanden Broecke maakt indruk. De Morgen

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Abo / groep - 14,00 euro, -26 - 10,00 euro

Waar

Organisatie

CC Maasmechelen