Geschiedenis van Lego & Lego Treinen

Het eerste Museum met Lego® steentjes van België (en het vijfde van Europa) is gelegen in de oude artisanale bakkerij van Leut. Het museum is gebaseerd op de geschiedenis van meer dan 50 jaar Lego®-treinen. Vandaar ook de naam: Railway Brick Museum. Maar dat wil niet zeggen dat je er alleen maar treinen zult zien. Het eerste gedeelte is opgebouwd uit alle generaties LEGO® treinen maar dan verwerkt in mooie lay-outs met ook een stad eromheen uit hetzelfde tijdperk.


In het tweede gedeelte van het museum zijn de lay-outs gemaakt van LEGO® in vele uiteenlopende thema's. Van onder andere Harry Potter tot een winterlandschap en van een pretpark tot een western layout. De rode draad? Werkende treinen in thema, die de bezoekers zelf kunnen aanzetten.


Het laatste en derde gedeelte van het museum ondergaat vierjaarlijks een transformatie. Zo valt er elk seizoen weer iets nieuws te ontdekken in een nieuwe expositie zijn met uiteenlopende thema's. Enerzijds door collecties van andere verzamelaars, of met speciaal voor deze expo gebouwde objecten door het bouwteam van het museum. Laat je verrassen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00