Yoga (Yin) zachte ontspannende stijl voor iedereen

Yoga voor beginners is gebasseerd op klassieke hatha Yoga. Deze Yoga is de basis van waaruit alle andere vormen van Yoga zijn ontstaan. Zoveel docenten er zijn - zoveel Yoga stijlen er ook zijn. Maar voor alle soorten Yoga geldt dat "de beste Yoga-leraar, je eigen lichaam is" . Dat betekent niet dat je geen goede Yoga docent nodig hebt, maar iedere goede Yoga docent zal benadrukken dat er geen perfectie bestaat en dat je gaat leren luisteren naar de grenzen van je eigen lichaam. Yoga is een eeuwenoude oosterse gezondheids- en levens filosofie en traditie waarbij ervan wordt uitgegaan dat een soepel lichaam - een soepele geest bevordert en visa versa.

(Beginners) Yoga wordt door Johanna Sim Driessen in Yin-stijl gegeven. Het idee hierachter is dat de beweging van binnenuit naar buiten gemaakt wordt. Het is een bijzonder ontspannen vorm van Yoga. Yin Yoga is een stille vorm, zonder warming-up en zonder dynamische en zware oefeningen.
Yin Yoga werkt diep in op het bindweefsel, energiepunten, chakra's (energie centra) en Prana (levens energie). We werken met ontspanning, ademhaling, meditatie en asanas (Yoga houdingen).
Gaandeweg de reeks worden nieuwe elementen toegevoegd. Binnen een reeks wisselen de basishoudingen nauwelijks om je zodoende de gelegenheid te geven om te wennen aan de houdingen en versoepeling te kunnen waarnemen op termijn.
Groepslessen op maandag en woensdag zie website www.yogamaasmechelen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €

Waar

Wijkcentrum Kotem

Inschrijven

E-mail
yoga@yogamaasmechelen.be
Bel naar
0032-472-860969
Website
http://www.yogamaasmechelen.be

Organisatie

Yoga Maasmechelen