VEILIG ASBEST VERWIJDEREN: OOK OPHALING AAN HUIS

Heeft u asbest in of om uw huis? Limburg.net, provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren een gezamenlijk aanbod om veilig asbest te verwijderen en af te voeren.

Ophaling aan huis via Limburg.net

Asbest dat in goede staat is kan u zelf verwijderen. Uiteraard moeten hierbij wel de nodige veiligheidsvoorschriften worden gevolgd vanwege de gekende gezondheidsrisico’s.

Vanaf 30 maart kan u via Limburg.net asbest laten ophalen in een container, een platenzak of een bigbag.

  • Aanvragen en betalen: via het online platform www.limburg.net/asbest.
  • Aanvraag mogelijk vanaf 16 maart
  • Kostprijs:
    • Container: 160 euro
    • Platenzak of bigbag: 20 euro.
  • Verplichte aankoop van een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen. Het pakket bevat een folder met instructies om de werken veilig uit te voeren en het asbest correct aan te bieden voor de ophaling.

Professionele verwijdering via De Huisdokter

Laat u het asbest liever afbreken door een professional? Het provinciebestuur organiseert samen met De Huisdokter (Dubolimburg) twee begeleidingsformules voor een professionele asbestverwijdering van dak- en gevelbekleding en isolatie rond oude verwarmingsleidingen bij particulieren.

Voor het laten verwijderen van asbesthoudende dak- of gevelbekleding van woningen en bijgebouwen kan u beroep doen op een aannemer die door De Huisdokter werd geselecteerd. Zo bent u zeker van een veilige verwijdering en van een correcte prijs. U geniet hierbij van het voordelige tarief voor de plaatsing van een container. Bij de gratis begeleiding hoort een totaalrenovatieadvies en een plaatsbezoek door een asbestdeskundige. In geval van twijfel omtrent de aanwezigheid van asbest gebeurt er een staalname en een labotest.

De Huisdokter bekijkt verder op welke manier het dak op een toekomstbestendige manier nageïsoleerd kan worden. Voor deze dakisolatiewerken kan u beroep doen op een aannemer die door De Huisdokter werd geselecteerd.

Ook voor het verwijderen van asbesthoudende leidingisolatie werkt De Huisdokter samen met erkende asbestverwijderaars. Hierbij is steeds een staalname met labotest inbegrepen om de aanwezigheid van asbest vast te stellen. De aanvrager ontvangt daarna een vrijblijvende offerte voor de verwijdering én begeleiding bij de uitvoering van de werken. Iedereen die gebruik maakt van dit aanbod krijgt 50% van de totale verwijderingskost terugbetaald.

Voor meer informatie over dit aanbod: www.de-huisdokter.be.

Vanaf 30 maart asbest verplicht verpakt op het recyclagepark

Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest vanaf 30 maart verplicht verpakt worden gebracht.

Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf half maart te koop op het recyclagepark. Zowel de minibags als de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat kosten 1 euro. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Gepubliceerd op vrijdag 17 januari 2020 13.54 u.

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening van het Lokaal bestuur blijft gegarandeerd, maar is aangepast aan de voorschriften rond sociale afstand.

De deuren van het Gemeentehuis en Sociaal huis zijn gesloten. Er wordt gewerkt op afspraak!
Telefonische bereikbaarheid op werkdagen:
09.00 uur – 12.00 uur | 13.00 uur – 16.00 uur

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
alert-box-close-text