BRANDWEERZONE OOST-LIMBURG BOUWT NIEUWE KAZERNES

Brandweerzone Oost-Limburg start in 2023 met de bouw van 2 gloednieuwe brandweerkazernes, in Maasmechelen en in Bilzen. In Maasmechelen zal er gebouwd worden aan de Rijksweg, op de huidige brandweersite.

Beide locaties garanderen snelle uitruktijden in de omliggende regio en ook een vlotte bereikbaarheid voor de brandweervrijwilligers.

In 2024 zullen de gloednieuwe brandweerkazernes in Maasmechelen en Bilzen er staan.

De huidige kazernes zijn te klein geworden en hebben hun beste tijd gehad. De nieuwbouwkazernes zullen meer ruimte, een betere accommodatie en moderne voorzieningen bieden. Daarnaast wordt er ook erg ingezet op duurzaamheid en zullen ze bijna energie-neutraal zijn. Onder andere via zonnepanelen, hoogwaardige isolatie, een warmtepomp en ondergrondse buffering van 200.000 liter regenwater.

De kazerne in Maasmechelen behoudt zijn locatie. Naast een ruime garage voor 14 interventievoertuigen en 11 kleine voertuigen, zullen er een groot magazijn, een ruim leslokaal, burelen, een vergaderruimte en slaapvertrekken voorzien worden. Buiten zal een grote luifel ervoor zorgen dat de brandweerlieden ook bij slecht weer praktijkoefeningen kunnen doen. Er zal ook een sportveld aangelegd worden. De parkeerplaatsen en de speeltuin rondom de kazerne blijven behouden.

Bij brandweerpost Maasmechelen werken er momenteel 66 brandweerlieden. Gemiddeld is 80% van de brandweerlieden bij brandweerzone Oost-Limburg een vrijwilliger. Brandweervrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden en er is nood aan nieuwe krachten. De brandweerzone werft daarom in september onder andere voor post Maasmechelen opnieuw brandweerlieden aan. Streefdoel is minstens 25 nieuwe kandidaat-brandweerlui te kunnen opleiden tot brandweerman of -vrouw.

Meer info op www.bwol.be/jobs

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022 15 u.

DIENST BURGERZAKEN ENKEL NA AFSPRAAK

Maak uw afspraak bij burgerzaken zelf makkelijk online.

Digitaal loket
Misschien hoeft u zelfs niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten en attesten kunt u online aanvragen via het digitaal loket. U krijgt ze dan per mail of per post toegestuurd.

Naar de afsprakenmodule van de dienst burgerzaken
sluiten