BUDDYWERKING 'SAMEN DOEN'

Elk jaar verwelkomt de gemeente Maasmechelen nieuwe inwoners met een andere herkomst. Een sociaal netwerk en het spreken van de Nederlandse taal vormen een cruciale sleutel om deel uit te mogen maken van de samenleving.
Met Samen Doen lanceert de gemeente Maasmechelen een buddywerking om anderstalige nieuwkomers te matchen met enthousiaste Maasmechelaren. De buddy's maken op een informele manier hun match wegwijs in de gemeente. Zo bieden ze enerzijds hulp bij het uitbreiden van hun sociale netwerk en anderzijds helpen ze met de integratie van de nieuwkomers. Maasmechelse buddy’s begeleiden de nieuwkomers naar de bib, de school, de wijkpicknick, vrijetijdsactiviteiten etc. Daarenboven reikt de buddywerking ook een extra oefenkans Nederlands aan.
We zijn op zoek naar enthousiaste buddy's die nieuwkomers welkom willen heten en hen wegwijs willen maken in Maasmechelen.
 
IETS VOOR JOU?
Denk jij dat het echt iets voor jou is om een nieuwkomer wegwijs te maken in Maasmechelen?
Ken je iemand die zich wil engageren om samen een onvergetelijke tijd te beleven?
Stuur dan deze warme oproep alvast door en/of schrijf je gewoon zelf in. Inschrijven kan via debolster@maasmechelen.be.
 
INFOSESSIE
Dinsdag 28 mei 2024 om 19u in Dienstencentrum De Bolster organiseert de gemeente Maasmechelen een infosessie. Wij informeren jou dan graag over de buddywerking Samen Doen en wat je zoal mag verwachten.
 
Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2024 8.56 u.