EISDEN-TUINWIJK BLIJFT BEHAGEN

Begin dit jaar werd het startschot gegeven van de campagne ‘Eisden behaagt’*. U herinnert zich ongetwijfeld de campagnebeelden met Matteo Simoni, die graag het peterschap van deze campagne op zich nam.

Het is de bedoeling om de bewoners van de Tuinwijk aan te sporen om mee de Tuinwijk in zijn ‘oude’ glorie te herstellen door de aanplant van hagen. Inmiddels hebben al meer dan 50 gezinnen gebruik gemaakt van dit aanbod.

Het najaar is de ideale periode voor de aanplant van hagen. Bewoners van de Tuinwijk kunnen dan ook tot 25 oktober a.s. opnieuw gebruik maken van dit aanbod.

Wat houdt dit in?

Als inwoner van de Tuinwijk kunt u haagplanten aankopen voor de spotprijs van 0,80 euro per plant. Per lopende meter heeft u 4 à 5 planten nodig. Het planten en onderhouden kunt u zelf doen, maar u kan ook kiezen voor hulp bij het planten en zelfs voor hulp bij het onderhoud. Deze hulp is uiteraard tegen betaling.

Interesse? Zo doet u mee aan de haagplantactie

Contacteer Peter Muermans, lid van Tuinwijk2020 (mail naar eisdentuinwijkbehaagt@hotmail.com of bel naar 0479 05 20 01)

Peter komt bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en informeert u over de verdere afhandeling.

Meer info: www.eisdentuinwijkbehaagt.be

 

*een samenwerking tussen het lokaal bestuur, Tuinwijk2020, Stichting Erfgoed Eisden en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2019 15.01 u.