MAAK KENNIS MET 'HET INLOOPTEAM'

Het inloopteam maakt deel uit van het Huis van het Kind en richt zich tot gezinnen van verschillende culturen met jonge kinderen. De medewerkers van het inloopteam begeleiden de activiteiten waarbij de ouders mekaar ontmoeten en de kinderen samen leren spelen.
Foto 1 Tijdens een huisbezoek maken begeleiders Hamide en Sevdiye kennis met de gezinnen.
Foto 2 De begeleiders bereiden de groepsbijeenkomsten voor rond diverse thema’s zoals EHBO, gezonde brooddoos, …. Ze werken hiervoor samen met externe partners.
Foto 3 Voor elke bijeenkomst wordt de cafetaria van sporthal de Kommel/de zaal De Dekenij omgetoverd tot een speelruimte waar kinderen samen met hun ouders naar hartenlust kunnen genieten van de activiteiten (voorlezen, knutselen, spelen).
Foto 4 Het inloopteam volgt regelmatig vormingen om op de hoogte te blijven van nieuwe methodieken, theorieën en kaders rond opvoedings- en onderwijsondersteuning.
Foto 5 Alle groepsbijeenkomsten/activiteiten worden geregistreerd. De gegevens worden gebruikt voor de evaluatie van de werking, het jaarverslag en opmaak van de nieuwe planning.
 
Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024 9.50 u.