MAAK KENNIS MET... WANNES SMEETS EN DE GAR

In elke editie van MaasMagazine stellen we een ambassadeur voor onze gemeente voor. Deze keer is dat Wannes Smeets, lid van de gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap (GAR).

Misschien herken je Wannes Smeets naar aanleiding van recente berichten over het Swiss-Trac pilootproject in het Nationaal Park Hoge Kempen? Met dit project hopen we onze lokale natuurpracht te ontsluiten voor actieve rolstoelgebruikers, een primeur voor Vlaanderen!

Zeker zo belangrijk zijn de inspanningen van de gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap (GAR): een kleine groep ervaringsdeskundigen die vanuit een positieve, constructieve invalshoek de aandacht blijven vestigen op het thema van toegankelijkheid in onze gemeente.

Met de toegankelijkheid van de openbare gebouwen in Maasmechelen is het ondertussen best goed gesteld. De GAR wil zich nu vooral richten op het sensibiliseren van lokale handelaars en horeca-uitbaters, want hier is nog ruimte voor verbetering. Ook mensen met een fysieke beperking gaan immers graag shoppen/winkelen of uit eten met vrienden en familie!

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 10.16 u.