MaasMe-time

Me-time in Maasmechelen: 6 tips om opgeladen het nieuwe jaar in te gaan

December heeft zijn titel als feestmaand niet gestolen. Ons lichaam zit na deze drukke periode boordevol prikkels. Wie na de MaasMagische feesten nood heeft aan MaasMe-time kan in MaasMechelen komen opladen. Onderzoekster aan de universiteit van Hasselt Esmee Bijnens wijst naar de natuur als hét oplaadpunt voor lichaam en geest. MaasMechelen heeft een duidelijke boodschap: “Begin opgeladen aan het nieuwe jaar met onze 6 MaasMe-time tips.”

Met ‘Maasme-time’ – dit kadert binnen de nieuwe positionering als grootste natuuroplaadpunt in de Euregio – wil de gemeente tijdens de eindejaarsperiode extra aandacht vestigen op het belang van zelfzorg en natuur.

Ga de échte natuur in

Of je nu graag in de natuur wandelt, fiets, jogt of een koffietje drinkt met een mooi uitzicht, wat jouw me-time natuurmoment ook is, probeer het eens in de échte natuur. Geen stadspark of bos waar je de autostrade nog in de verte hoort suizen. Kom naar het Nationaal Park Hoge Kempen en laat je volledig omringen door de natuur. Of je nu alleen gaat of in gezelschap, als je écht de natuur in trekt, voel je jezelf onmiddellijk weer opgeladen.

Lunch with a view

Een snelle hap voor de televisie of achter je laptop tussen het werken door? Hoe efficiënt dat ook mag klinken, het schakelt je intuïtie volledig uit als het op eten aankomt. Eten moet een moment op zich zijn, geen functionele handeling. In MaasMechelen zijn er verschillende bankjes en picknicktafels waar je heerlijk inde buitenlucht kan genieten van je lunch, snack of ontbijt zonder afleiding.

Kom op adem aan het water

Raast je hoofd tegen 120 per uur? Ademhalingstechnieken zijn een geweldige tool om in je lichaam te duiken en de rust terug te vinden. Je hoeft echter geen yogi te zijn om de positieve effecten van gecontroleerde ademhaling te ondervinden. Het Rivierpark Maasvallei in Maasmechelen herbergt tal van prachtige plekjes aan het water. De perfecte locatie om te zitten, je ogen te sluiten en in alle rust en privacy bij het water op adem te komen voor de start van het nieuwe jaar.

Wandel eens goed door

Maak je geen zorgen, je hoeft niet meteen een paar bergschoenen te kopen. Een stevige wandeling met een goed paar schoenen kan namelijk al wonderen doen om je geest even te doen focussen op ‘iets anders’. Nog een laatste doel van 2022? Of een eerste doel van 2023? Beklim de terril in het Nationaal Park Hoge Kempen. Een inspannende tocht met een ontspannend resultaat. Geniet van MaasMe-time met een prachtig uitzicht vanop de top van de terril.

Fysiek alles geven

Een zware fysieke inspanning is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je denkt aan ‘opladen’ of ‘me-time’, maar de effecten er van zijn niet te ontkennen. Of je nu beginnend of ervaren bent, in Maasmechelen zijn er tal van sporten waarbij je je volledig kan uitleven. Kies voor één van de uitdagende mountainbikeroutes. Het is misschien een stap om op de fiets te stappen, maar achteraf zal je je helemaal opgeladen voelen. Beloofd!

Herbronnen met vrienden en familie

De maand december mag dan wel synoniem zijn voor tijd spenderen met dierbaren, tussen al het vieren en cadeautjes uitpakken door is er vaak weinig of geen tijd voor een persoonlijk gesprek. Terwijl die momenten net enorm waardevol zijn. Een mooie natuurwandeling met iemand die je nauw aan het hart ligt, kan wonderen doen om even te herbronnen. Want me-time betekent niet enkel alleen zijn. Je hart luchten en goed praten met iemand die je écht kent, helpt enorm om alles even op een rijtje te zetten en fris het nieuwe jaar te kunnen starten. In Maasmechelen zijn er talloze korte en lange wandelingen voor ontspannende of diepe gesprekken. Vergeet zeker geen warme koffie of thee voor onderweg!

Ben jij op zoek naar concrete routes of informatie. Surf naar www.visitmaasmechelen.be en ontdek er alle natuuroplaadplekken van Maasmechelen.