NATIONALE NAAIACTIE MONDMASKERS

Om #COVID19BE mee te bestrijden zijn we in Maasmechelen op zoek naar helpende handen die herbruikbare mondmaskers willen maken voor organisaties, verenigingen en scholen in onze gemeente.

Maasmechelen doet mee aan de Nationale Naaiactie mondmaskers!

Bij de afbouw van de coronamaatregelen zal het dragen van mondmaskers, naast het houden van fysieke afstand en regelmatig wassen van de handen, een grote rol spelen. Ook verschillende organisaties en verenigingen uit verschillende sectoren (onderwijs, kinderzorg, jeugdwelzijn, ...) zullen vermoedelijk bij een heropstart met mondmaskers beginnen werken. Er is in Vlaanderen voorlopig echter te weinig bedrijfscapaciteit om aan alle vragen te voldoen. Daarom een oproep om je als vrijwilliger te melden om mee mondmaskers te maken. 

Om #COVID19BE mee te bestrijden zijn we in Maasmechelen op zoek naar helpende handen die herbruikbare mondmaskers willen maken voor organisaties, verenigingen en scholen in onze gemeente.

Geen idee hoe je aan zo’n mondmasker moet beginnen? Via de website www.maakjemondmasker.be kan u eenvoudig het patroon voor een mondmasker downloaden en vindt u verder alle relevante info die je nodig hebt.

Is uw stapeltje mondmaskers afgewerkt?

Breng uw mondmaskers telkens op vrijdagvoormiddag tussen 9.00 uur en 12.00 uur naar:

Dienstencentrum De Bolster
Kastanjelaan 61
T 089 48 28 50
E-mail maasmechelenhelpt@maasmechelen.be

En natuurlijk mag u ook gekochte, professionele mondmaskers meegeven. Heel graag zelfs.

Maasmechelse organisaties, verenigingen, enz. die op zoek zijn naar mondmaskers kunnen hun aanvragen indienen via maasmechelenhelpt@maasmechelen.be

Respecteer de veiligheidsmaatregelen!
Voor het doneren: Steriliseer de mondmaskers of het materiaal, was uw handen met water en zeep en stop het materiaal in een afsluitbare zak (bijvoorbeeld een grote bruine enveloppe).

Na ontvangst: Neem het materiaal uit het zakje. Was het 30 min op 60° en was uw handen met water en zeep.

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020 15.59 u.

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening in het gemeentehuis en het Sociaal Huis verloopt volgens de normale openingsuren. Door de corona-maatregelen kan u enkel na telefonische afspraak bij ons terecht.

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
sluiten