Ontdek de nieuwe podcastserie "Stemmen van de Maas"

De nieuwe podcastreeks "Stemmen van de Maas" neemt je mee op avontuur langs de oevers van de Maas. In zeven fascinerende afleveringen ga je op reis door de tijd, waarbij wordt ingegaan op de rijke geschiedenis, natuurlijke pracht en voortdurende evolutie van deze majestueuze rivier.

Via inspirerende gesprekken met lokale experts, bewoners en liefhebbers van de Maas worden verschillende thema's verkend, variërend van historische gebeurtenissen tot hedendaagse uitdagingen en van natuurlijke wonderen tot culturele invloeden. De luisteraar wordt verrast door de veelzijdigheid van de Maas terwijl zij in verschillende thematische afleveringen worden meegenomen op een ontdekkingsreis langs haar oevers.

Thema’s afleveringen¬†

  1. De wonderen der natuur
  2. De rijke geschiedenis
  3. Hoe de Maas inspireert
  4. Overstroming van 1993
  5. De troeven van het RivierPark Maasvallei
  6. Herman Gielen, de Maasarchitect
  7. Extreem hoog of droog

De podcastreeks Stemmen van de Maas wordt beschikbaar gesteld via Spotify en de website van Visit Maasmechelen. Om de luisterervaring verder te verrijken, werden verschillende locaties langs de Maas geselecteerd waar de podcast kan worden beluisterd. Door eenvoudigweg de QR-code op deze plekken te scannen, kunnen luisteraars zich laten meevoeren door de verhalen terwijl zij genieten van de adembenemende omgeving. Meer informatie over deze locaties en de QR-codes is te vinden op de website via www.visitmaasmechelen.com/nl/podcast-stemmen-van-de-maas

De podcast werd gecoördineerd en gerealiseerd door Frank Resseler, lokale natuurexpert, en Marco Mariotti, lokale journalist en erfgoedexpert. Zij hebben een grondige kennis van de omgeving en wisten natuur en erfgoed te integreren in een goed uitgewerkte podcastreeks.

De podcastreeks "Stemmen van de Maas" kwam tot stand in opdracht van de gemeente Maasmechelen en het RivierPark Maasvallei. Het gezamenlijke doel is om luisteraars te betrekken bij de intrigerende verhalen en aspecten van de Maas, terwijl tegelijkertijd de schoonheid en waarde van dit unieke natuurgebied wordt benadrukt.

Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 10 u.