ONTDEK MAASMECHELSE PARELTJES VIA RUNNIN'CITY

Gemeente Maasmechelen lanceert in samenwerking met ‘Ooit aan de Maas’ een eerste looproute via de loopapp ‘Runnin’ City’. De route loopt door Maasdorpje ‘Vucht’ en gidst je langs verschillende interessante gebouwen en monumenten.

Via audioguide kom je meer te weten over de omgeving en de historiek van dit Maasdorpje dat al gekend was bij de Romeinen én wellicht ook de Vikingen. Binnenkort volgt een tweede route door Leut.

“Coronaproof aanbod is het nieuwe mantra van onze vrijetijdsdiensten,” legt schepen van Sport Romain Hamers uit. “De coronacrisis heeft een grote impact op de vrijetijdssector. Mensen samenbrengen is normaal onze core business en dat kan nu even niet, althans niet op de traditionele manier. De lancering van deze looproute op Runnin’ City past helemaal binnen die nieuwe realiteit. We willen mensen blijven inspireren om te bewegen en te sporten, binnen de beperkingen die het virus ons oplegt.”

De schepen testte samen met burgemeester Raf Terwingen, beiden fervente lopers, de route uit en beiden zijn enthousiast. “Ik ga geregeld lopen langs de Maas in Kotem, maar tot hier (Maasbempder Greend nvdr.) was ik nog niet geraakt, “ vertelt Raf Terwingen. “Met Runnin’ City bieden we een originele manier om Maasmechelen te ontdekken, zowel voor onze inwoners als voor toeristen. Onze gemeente heeft een rijke geschiedenis, de Romeinen wisten al dat dit de mooiste plek van Vlaanderen is (lacht). En dan dat prachtige decor met aan één kant de Maas en aan de andere kant Vucht dorp, een echte aanrader.”

Wie liever niet loopt, kan de route ook al wandelend of fietsend afleggen. Met zijn 8,8 kilometer is de afstand perfect te doen voor wandelaars en fietsers. De route loopt over verharde paden en landwegen.

De app downloaden kan via http://runnin.city.
Je vindt Maasmechelen bij de beschikbare steden.

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 13.23 u.

Dienstverlening Lokaal bestuur Maasmechelen na afspraak

De dienstverlening in het gemeentehuis en het Sociaal Huis verloopt volgens de normale openingsuren. Door de coronamaatregelen kan u enkel na telefonische afspraak bij ons terecht.

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
sluiten