Programma Cirk in het Park

ZATERDAG 27 APRIL - ZONDAG 28 APRIL
14.30 uur-19.00 uur 
PARK CULTUURCENTRUM - KONINGINNEPARK

Aerial Art (België)

Help (zaterdag)

Wat gebeurt er als de uitweg onvindbaar lijkt? Verstrengeld in onzekerheid, belichaamt ze de stille roep om hulp. 'Help' neemt je mee op een reis van zelfontdekking en hernieuwde veerkracht. Laat je meevoeren door een verhaal van hoop, verbondenheid en de kracht van samenwerking, verbeeld door adembenemende acrobatie.

Once Upon a Dream (zondag)

Welkom in het betoverende circus van Cirque Magique! De circusdirecteur en de acrobaat heten u van harte welkom voor een onvergetelijke ervaring hoog in de lucht. Iedereen verdient de kans om zijn innerlijke circusacrobaat te ontdekken, daarom nodigen we enkele kinderen uit om deel te nemen aan onze interactieve ervaring.

Happy Man - Ace-K (Japan)

Net als een ninja zijn de bewegingen van ACE-K snel en nauwkeurig. Zijn adembenemende routine verbaast het publiek terwijl hij een unieke set van jongleren, acrobatie en ballonmanipulaties brengt. "Deze Japanse sensatie is een must-see!"

All strings attached - Anna Krazy (Estland)

Anna nodigt je uit op een poëtische reis, waarin we de mensen om ons heen leren opmerken. We beginnen samen als één te ademen en beseffen het belang van ondersteuning. Het is een show die je versteld laat staan met de trucjes die de kunstenares uitvoert, de manier waarop ze beweegt en de sfeer die hierdoor wordt geschept. Geschikt voor het hele gezin. Zoals een toeschouwer ooit over deze show zei: “Een oase van rust, een eiland in de zee van het alledaagse lawaai."

Animalium-De Machienerie (België)

Laat u verbluffen en door het eerste wereldwonder: de natuur! Kom en treed binnen in Animalium of de Zoo van de (bijna) uitgestorven dieren, het is misschien uw laatste en enige kans...

Aandacht, betreed het Animalium - uiteraard geheel op eigen risico - en sta versteld van de wonderlijke pracht van fauna en flora, hier exclusief gepresenteerd door avonturier en wereldreiziger Karl Haegenbeck. Hij zal u rondleiden in hoogsteigen persoon en u krijgt uit eerste hand verhalen te horen over verbijsterende avonturen die hem tot de uithoeken van de wereld brachten.

Mogen wij u vriendelijk vragen de dieren niet te voederen, geen bruuske bewegingen te maken en geen ijsjes mee te nemen in de tent!

Antonio – Jahon (België)

Vandaag presenteer ik jullie met grote trots een grootmeester in de wereld der magie. De grote Antonio is de wereldrecordhouder “vrouwen doormidden zagen” en toverde maar liefst 375 konijnen uit zijn hoed. Vandaag vertoont hij de moeilijkste kaarttruc ter wereld in zijn circus. Het publiek is in de tent, alles staat klaar maar waar is Antonio …

Burning Raspberries – Iwan Dam (Nederland)

Een spectaculaire act die entertainment combineert met koken. Een voorstelling die op een poëtische manier speelt met rook, vuur, geuren en smaak. Zoals een jongleur speelt met kegels en ballen, zo speelt Iwan met ingrediënten en geur. Kruiden worden neergezet als zandkastelen. Daarna worden deze weer geroosterd op een strijkbout om vervolgens gebruikt te worden in een beslag. Theater, spel, muziek, en interactie met het publiek.

Cirque no problem - Noa & Uri Weiss (Hongarije)

Een comedyshow die het traditionele en moderne circus combineert. De sfeer en personages zijn geïnspireerd op de reizende circusgezelschappen uit de jaren twintig en dertig. De technische uitrusting is speciaal ontworpen om een enorm effect te creëren (dubbele trapeze, touwloopapparaat). De show wordt geserveerd met slimme humor en publieke deelname.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is echt “No Problem”.

Dive Journey – to R mansion (Japan)

"Duiken of niet duiken?" Soms als een slapstickkomedie uit een stomme film, soms als uit een retro-concerzaal en soms als een avonturenverhaal dat je als kind keer op keer leest. Dit fysieke theater vol gelach en verrassingen gebracht door een flamboyant, cool, gek en goedhartig viertal. Over het thema reizen en leven terwijl je een afstand reist van ongeveer de wereld rond.

“Entre-Corde” – Cie Modo Grosso (Frankrijk)

“Entre-Cordes” gaat over de ontmoeting tussen twee ‘koordkunstenaars’: Déborah Colucci speelt eigen composities op de 36 snaren van haar harp, Alexis Rouvre jongleert met een lang touw. Samen componeren ze een auditieve- en visuele ruimte, jonglerend met de strengheid van een partituur en de vrijheid van de improvisatie. Een verrassend poëtisch universum.

Equilibrium tremens - Tobia Circus (Italië)

Genoeg van dezelfde oude knuppels, éénwielers en jongleurs… Een innovatieve show waarin gewone bezems ons leiden in de absurde wereld van Philip Sutil, een magere en behendige heer die van dansen houdt. Dit slimme personage is gefascineerd door het idee van ‘equilibrium’ en wil zwaartekracht uitdagen en lichtheid stelen om met zijn publiek te delen. Een spektakel van balanceren en clownerie waarbij onverwachte wendingen elkaar opvolgen.

Mythos – Bencha Theater (Nederland)

Wat zou er gebeurd zijn als ze niet in de appel had gebeten? Een moderne versie van Adam en Eva en de slang. Onze ideeën over het paradijs, over schaamte en zonde, onze ideeën over goed en kwaad en ons beeld van de vrouw - in hoeverre zijn die gevormd door dit oerverhaal? Rondom een grote boom komen dans, evenwichtsacrobatiek en luchtacrobatiek op een verleidelijke en poëtische manier samen.

CirkOrama - Panorama Kino Theatre (Zwitserland)

Panorama Kino Theatre schudt ons idee van wat een voorstelling is helemaal door mekaar en brengt zo een beetje magie terug in onze alledaagse wereld. Neem plaats in de 360° draaiende cinema box, laat je zintuigen prikkelen en zie de grenzen tussen realiteit en fantasie langzaam vervagen. Buiten de structuur betrekt het ensemble bezoekers om zo de werkelijkheid te vervormen: groepen komen bij elkaar, interacties muteren, de tijd rept zich of rekt zich uit. Voor zowel de mensen in de draaiende bioscoop, als bezoekers in het park een verrassende en vaak hilarische ervaring.

Streetcomedy – Garaghty & Thom (Verenigd Koninkrijk)

Bekroond straattheater van deze klassieke Britse dubbelact. Britse humor op zijn best. Hun gecontroleerde chaos brengt jong en oud aan het lachen. Het decor en de rekwisieten komen overal vandaan. Wat is er tijdens de act gepland en wat geïmproviseerd? Alles is mogelijk, dit spektakel is onvoorspelbaar - mis het niet!

Tall Tales Company - Square Two (Nederland)

411 - 411 - 31 - 31 - 411 ziet eruit als een algoritme, een wachtwoord, of wellicht een geheimzinnige wiskundige code. Deze getallen zijn het startpunt van Square Two, waarin drie jongleurs samen met het ingeschreven publiek een route verkennen door het park, waarin de fysieke en de numerieke wereld steeds meer één worden. Gebaseerd op de mathematische kunstobjecten van de Rotterdamse kunstenaar Don Satijn, onderzoekt Tall Tales hoe emotie, vorm en inhoud in wiskundige codes gevangen kunnen worden. Square Two laat je met een hernieuwde blik kijken naar jongleren, beeldende kunst en je omgeving.

Tickets: 4 euro voor +8-jarigen

Bestel tickets voor de voorstelling via Kwandoo

Virtual Reality – DEKRU (Oekraïne)

Wat is realiteit? Is het echt of slechts een digitale simulatie? Kom het ontdekken met Virtual reality, de nieuwe langverwachte show van Dekru, het Oekraïense mimespelerskwartet. Een humoristisch, suggestief en dynamisch onderzoek naar de relatie tussen het lichamelijke en het digitale en naar de invloed die moderne media hebben op ons leven.

(c) op de afbeeldingen op deze pagina