RENOVATIE CULTUURCENTRUM MAASMECHELEN

De renovatiewerken aan het cultuurcentrum zijn afgerond. Het gebouw dat dateert van 1971 (gebouw en polyvalente zaal) en 1980 (schouwburg). De infrastructuur was aan een grondige renovatie toe en het resultaat mag er zijn!

Aandachtspunten bij de renovatie waren energiezuinigheid, duurzaamheid en toegankelijkheid die samen bijdragen tot het klantvriendelijk onthaal van bezoekers.

Het cultuurcentrum werd volledig ingepakt met isolatie van buitenmuren, dak en de vernieuwing van ramen. Deze aanpak van de buitenschil zorgde ervoor dat het gebouw getransformeerd werd en een strakke hedendaagse architectuur kreeg. De inkom werd vernieuwd en vergroot. Het aantal schouwburgplaatsen en parkeerplaatsen voor andersvaliden werd uitgebreid en de algemene toegankelijkheid van het gebouw verbeterd. Het theatercafé kreeg een eigentijdse look en op het gelijkvloers is er nu een grote, vaste en gebruiksvriendelijke toog voor huurders, alsook een nieuwe vestiaire voor bezoekers. Ook werd het cultuurcentrum uitgerust met een splinternieuwe danszaal van 122m² met zwevende vloer.

De eigentijdse match van architectuur, mogelijkheden en drive dragen bij tot de kwaliteitsvolle uitstraling van CC Maasmechelen als positieve en dynamische speler in de gemeente en regio. Het cultuurcentrum is immers een open, bruisend huis te zijn waar iedereen welkom is om van kunst en cultuur te genieten, elkaar te ontmoeten en onvergetelijke indrukken op te doen. 

Dit weekend wordt het nieuwe seizoen en het vernieuwde huis gevierd. Op het programma staan twee uitverkochte shows van Alex Agnew (22/11 en 23/11), een familieconcert van Kapitein Winokio (24/11 om 15 uur) en de opening van de expo De Domijnen presenteert (24/11 om 17 uur) , met een indrukwekkende selectie uit de collectie van het Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen te Sittard. Er worden werken van een 60-tal kunstenaars gepresenteerd, o.a. Marina Abramovic & Ulay, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas en Johan Tahon.

Vier mee op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Uw aanwezigheid voor zondag bevestigen door u in te schrijven via de openingspagina van de website www.ccmaasmechelen.be

Gepubliceerd op woensdag 20 november 2019 15.52 u.