VACCINATIE EN VAKANTIE

Vakantieplannen? Hou dan zeker rekening met uw afspraken voor vaccinaties. U bent best volledig gevaccineerd voor u op vakantie of reis vertrekt. Een tweede dosis kan immers niet worden uitgesteld. 

Kan u toch niet wachten, plan uw reis dan tussen uw twee vaccindosissen, maar zorg dat u tijdig terug bent voor uw tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld

U kan nu al inschatten wanneer uw eerste vaccinatiedosis en dus ook uw tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal uw reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat uw vaccinatie niet in de weg komt van uw vakantie, of omgekeerd. 

MEER INFO

Goed en volledig gevaccineerd zijn voor uw vakantie is belangrijk:
- Voor uw eigen gezondheid, om zo volledig mogelijk beschermd te zijn tegen de risico’s op besmetting
- Voor de gezondheid van anderen, zodat u de kans verkleint dat u in het buitenland een COVID-besmetting oploopt en die terug meebrengt naar België, met een kans om anderen ermee te besmetten
- Voor uw vakantieplannen zelf: elk land kan eigen regels bepalen en bijvoorbeeld quarantaine of reis- en bezoekbeperkingen opleggen aan wie niet volledig gevaccineerd is. We kunnen niet voorspellen welke regels zullen gelden in uw vakantiebestemming.
Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2021 11.19 u.